En tvåbarnspappa i Louisiana blev plötsligt miljardär när han hittade 500 miljarder på bankkontot. För stunden var han, till sin stora förvåning, världens 25:e rikaste man. 

ANNONS

Darren James, som arbetar som mäklare, beskriver själv hur han och familjen för en kort stund blev mångmiljardärer till följd av ett astronomiskt misstag från banken Chase. Det var hans fru som ringde och berättade att deras konto plötsligt var berikat med oräkneliga miljarder.

Den märkliga händelsen gav den amerikanska familjen en tillfällig förmögenhet som är nästan tio gånger så stor som Virginchefen Richard Bransons förmögenhet. En något chockad Darren James kunde inte tro sina ögon när han kollade av saldot på kontot: ”Det var helt galet att se det – jag har aldrig sett så många nollor i mitt liv”.

Vems var dessa 500 miljarder?

Det första familjen tänkte på var förstås var pengarna hade kommit från. Vem skulle komma och knacka på dörren och be om att få sina 500 miljarder tillbaka? I stället för att sätta igång och spendera pengarna på lyxvillor och superyachter så såg han till att kontakta banken direkt för att ta reda på vad som hade gått snett.

”Vi visste att det inte var våra pengar och att vi inte kunde göra något annat än att lämna tillbaka dessa”, sa Darren, väl medveten om att det skulle anses som stöld att inte försöka återgälda pengarna till deras rättmätige ägare.

Banken tog tillbaka varenda krona

Det visade sig, efter kontakten med banken, att det var deras pengar och de satte direkt igång att flytta pengarna dit de hörde hemma. Den amerikanska banken Chase berättade dock aldrig var pengarna kom från eller hur misstaget kunde uppstå från första början.

Efter bara några dagar var förmögenheten borta från kontot och Darren James dagar som miljardär var till ändå.

Läs mer: Dad becomes 25th richest man in world after £43BILLION lands in account in bank error [Mirror]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Angelina Jolie stämmer Brad Pitt på 2,5 miljarder [Dagens PS]