Dagens PS

Årets mest spännande sommarpratare

Sommarpratare
Dagens PS vill inte missa när vare sig Robert Aschberg eller Stefan Ingves sommarpratar i sommar. (Bild: TT)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 13 juni 2022Publicerad: 13 juni 2022

Sommar och semester betyder för många Sommar i P1. Under förra veckan tillkännagavs äntligen listan över årets sommarvärdar. Men vilket sommarprat kommer det att skrattas, gråtas och snackas om i år? Här är fem sommarpratare som Dagens PS är riktigt nyfikna på.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När Sveriges Radio under förra veckan släppte listan på Årets sommarpratare 2022 var det som seden bjuder en salig blandning av såväl kända som mindre kända namn som i tur och ordning lästes upp.

Bland de mer folkkära sommarvärdarna som kommer att tala i år återfinns namn som sångerskorna Siw Malmkvist och Lena Philipsson, liksom Anis Don Demina,  influencer, dj och artist. Listan över sommarprat samlar också namn som Sveriges riksbankschef Stefan Ingves, liksom entreprenörerna Jacob De Geer och Christian von Koenigsegg.

Gruvarbetare och klimatforskare

I likhet med tidigare år är några av talarna också mindre kända för den breda massan. Däribland gruvarbetaren Karin Stöckel och  Elin Röös, mat- och klimatforskare SLU.

Självklart präglas årets sommarprat också av det pågående kriget i Ukraina, vilket gör sommarvärdar som Åke Sellström, expert i kemisk krigföring och Kateryna Martyniuk, student i Lviv från Ukraina, högaktuella.

Här är fem sommarpratare som Dagens PS ser fram emot att lyssna på i sommar.

Sommarpratare

Robert Aschberg är en av dem som byggde upp kommersiell tv på 90-talet. (Bild: TT)

Årets mest spännande sommarpratare

ANNONS

1. Robert Aschberg Journalist
Journalisten och programledaren Robert Aschberg slog igenom i de svenska stugorna då han under 90-talet ledde tittarsuccéer som “Diskutabelt” och ”Expedition Robinson”. En okonventionell stil och ett högt tonläge har sedan dess gjort honom till en kraft att räkna med i media-Sverige. Dagens PS ser fram Aschbergs anekdoter och kanske en och annan sågning.

2. Stefan Ingves Riksbankschef
I en tid av stigande räntor och inflation är Sveriges riksbankschef Stefan Ingves just nu mannen på allas läppar och en ekonom vars citat Dagens PS följer upp nästan dagligen.

Inför sitt sommarprat lovar Ingves att det mycket riktigt ska pratas om pengar såväl som bristen därav. Alla som nyfiket undrar vad Ingves helst lyssnar på i musikväg kommer givetvis få svar på det också.

3. Diamant Salihu Journalist och författare

Diamnt Salihu är journalisten och författaren som under den senaste åren satt sig in i en av Sveriges mest laddade frågor – gängkriminaliteten. Ett ämne som Salihu med sin bok “Tills alla dör” lyft till ytan och även belönats med Stora Journalistpriset för.

I sitt sommarprat väntas Salihu enligt egen uppgift tala om krig, förlust och livets största glädje. Tunga ämnen som Dagens PS tror kan slå an en känslosträng och beröra många.

4. Christian von Koenigsegg Grundaren av sportbilsmärket Koenigsegg

Eftersom Dagens PS älskar både entreprenörskap och snabba bilar ser vi med spänning fram emot att lyssna till Christian von Koenigsegg i sommar, mannen bakom sportbilsmärket med samma namn.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

I sitt sommarprat kommer Koenigsegg bland annat berätta om vägen till framgångarna och “hur det omöjliga blev möjligt”, skriver Sveriges Radio.

5.  Lusine Djanyan konstnär och medlem i Pussy Riot

Som en av medlemmarna i Pussy Riot är Lusine Djanyan numera känd världen över för att stå upp emot Putin-regimen. Senast under vinter-OS i Sotji då bandets protestauktion blev viral.

En sommarvärd som med det pågående kriget mellan Ryssland och Ukraina är högaktuell och som varken du eller Dagens PS vill missa.

Läs även: Årets sommarpratare 2022 – hela listan [Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS