Dagens PS

En timme på stranden är allt som krävs

Tips: Effektiv träning på stranden (Foto: TT)
Wilma Nordström
Wilma Nordström
Uppdaterad: 18 jan. 2021Publicerad: 05 juli 2018

Två korta pass i veckan och du håller formen på topp. Hur är det möjligt? Här är de effektiva tipsen från Aktivträning som gör att du har tid för annat än att träna i sommar. Att det dessutom involverar strand och hav gör ju inte saken sämre.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående. God och glad sommar!

Långa dagar på stranden hör sommaren till, och att träna hamnar längre ned på listan av prioriteringar. Vill du ändå hålla träningen och flåset uppe, finns det självklart en lösning – och du behöver inte ens snöra på dig löparskorna.

Att löpträna barfota på stranden är den perfekta sommarträningen som både gör dig starkare och snabbare. Med sanden som underlag aktiveras fler muskler än om du springer på asfalt, och gör därför träningen mer effektiv.

LÄS ÄVEN: Boosta kroppen – räkna stegen >

Aktivträning har listat tre övningar som förvandlar stranden till ett gym:

Vågintervaller – löp längst vattenbrynet och 25 meter upp mot stranden, i takt med att vågorna sköljs in.

Strandkrypning – aktivera din bålmuskulatur med en stabil höft och spänd mage, genom att krypa framåt på alla fyra.

Vattenlöpning – förbättra ditt löpsteg genom att gå ut en bit i vattnet och sprinta 1 minut, varpå du vilar i 30 sek, och upprepar ungefär 10 gånger.

ANNONS

Med dessa tre övningar höjer du garanterat din puls, samtidigt som du får njuta av strand och hav. Tänk på att alltid värma upp ordentligt innan ett intervallpass, och att dricka ordentligt med vatten efteråt.

KÄLLA: Strandlöpning gör dig stark >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS