Under pandemin ökade intresset för att semestra i fjällen och nya siffror visar att intresset fortfarande är stort.

ANNONS

Jämfört med förra året har trycket på fjällanläggningarna minskat med 8 procent, men bokningar och övernattningar ligger fortfarande 17 procent över den nivå de hade innan pandemin, det visar nya siffror från Svenska Turistföreningen, STF, rapporterar Dagens Nyheter.

Restriktionerna under pandemin gjorde dessutom att fjällstationer och stugor då hade bokningskrav, så att bokningar minskat något kan bero på det. Jenny Engström, presschef på STF berättar att folk under pandemin bokade tidigt på året och att bokningsbeteendet i år är som innan pandemin, samt att intresset för Sverige och fjällen har ökat.

STF ser att många nu semestrar både hemma och i andra länder och enligt STF är det framför allt naturnära upplevelser folk vill ha. Enligt Jonas Partheen, presschef på Visita, har dock inte besöken från utländska gäster återhämtat sig, prognosen för i sommar är att inhemska gästnätter ligger i nivå med innan pandemin och att gästnätterna totalt sett blir 5 procent färre än sommaren 2019, det skriver DN.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Korttidsuthyrningar av bostäder omsätter en miljard i sommar [Dagens PS]