Konceptet om att bli båtvärldens Tesla är det många som gjort anspråk på. Nu ger sig en tidigare Teslachef in i kampen bland elbåtarna.

ANNONS

Det nya elbåtsföretaget Blue Innovations Group ska börja leverera elbåtar 2024 med höga ambitioner. Enligt grundaren John Vo ska man göra ”en revolution för den marina industrin genom att etablera en ny nivå av förväntningar på båtlivet”.

Grundaren är tidigare tillverkningschef på elbilsföretaget Tesla.

Företaget ställde ut på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, som präglades av rykten kring Teslas eventuella entré i båtvärlden. Enligt Båtliv är det troligen John Vo:s företag som är orsaken till dessa rykten, med tanke på hans bakgrund som Teslachef.

Blue Innovations Group ska leverera sina första båtar R30 till kunder under 2024 enligt planerna. Det är en 30 fots elektrisk motorbåt med två motorer med en drivlina på 800 hästkrafter. Enligt uppgifter från International Boat Industry (IBI) ska båten kunna nå hastigheter på 39 knop, skriver Båtliv.

Båten ska ha solenergiladdning och en nominell körtid, alltså räckvidd, på åtta timmar. Det ska finnas plats för tolv personer ombord.

ANNONS
ANNONS

Ambitionerna är som sagt höga, men priset på båten är fortfarande oklart. Det kostar dock 1000 dollar att boka in sig på att få köpa en. Då ska man få en av de 100 första, skriver Båtliv.

Läs även: Årets elbåtar 2022 – här är listan [Dagens PS]