Italienska klocktillverkaren Panerai har släppt en ny dykklocka inspirerad av klassisk yacht-design, vid namn Radiomir Eilean. Klockan finns i begränsad upplaga och hedrar Radiomir-serien såväl som varumärkets ikoniska segelyacht, Eilean.

ANNONS

Panerai har tagit inspiration från sin klassiska 22 meter långa segelyacht Eilean i designen av den nya klockan. Segelyachten kommer att visa sig i italienska byn Portofino i sommar som en del av lanseringen av Radiomir Eilean.

Hantverk från 1936

Den nya dykklockan har också tagits fram med inspiration av den första Radiomir-klockan, som designades av Guido Panerai till den italienska flottan. Originalklockan och segelyachten är båda fina hantverk från året 1936. 

Panerai Eilean
Att kappsegla en klassisk segelyacht är inget för veklingar. Något som inspirerat Panerai i deras nya klocka. (Foto: Panerai)

Klockan på 45 mm är tillverkad i matt Patina stål och är tänkt att påminna om segelyachten Eileans teakdeck, komplett med en graverad drake på vänster sida av fodralet som replikerar samma emblem som pryder båtens skrov. Tim- och minutvisaren är i klassisk guld.

dykklocka
Radiomir-Eilean passar perfekt ute på sjön. (Foto: Panerai)

Begränsad utgåva 

På klockan finns det också en inskription med Eilean 1936, identisk med båtens. Klockans läderband är gjort av läder från Toscana och bandet är sytt i samma stil som båtens segel är. Radomir Eilean är vattentålig upp till cirka 100 meter under vattenytan, och har en tre dagars kraftreserv.

Panerai Eilean
Panerai Eilean, inspirerad av ett klassiskt hantverk i världsklass. (Foto: Panerai)

Den båtinspirerade klockan kommer att släppas i en begränsad utgåva, endast 449 stycken – samma segelnummer som den klassiska båten Eilean har. Se till att köpa din innan de tar slut!

ANNONS
ANNONS
dykklocka
Segelbåten Eilean, som ägs av Panerai. (Foto: Panerai)

​​Läs mer på Boat International och köp klockan här för 8 100 dollar.

Läs mer: Sommarens coolaste klockor – Dagens PS