375 GTO från Galeon är båttillverkarens  senaste tillskott. I år firar Galeon 40 år, och vad kan passa bättre än en ny modell där innovation och maximerade ytor är ledord.

ANNONS

Dagens PS har flera gånger att testat yachter i lyxklassen från den polska tillverkaren Galeon. Nya 375 GTO har vi fått många bilder på, men oj så sugna vi är att ta en provtur med henne i skärgården.

Den nya modellen har designats av Tony Castro som under många år arbetat med företaget. 375 är storasyster till 325 GTO som lanserades under 2021.

375 GTO visades för första gången i juli, men gavs en mer glamorös uppvisning under Cannes Yachting Festival i september varifrån vi fått många bilder.

GTO
Polska Galeon firar 40 år och lanserar nytt (Foto: PS Marin).

Utfällbara balkonger – beachmode!

De utfällbara balkongerna som Galeon utmärkt sig för, finns självklart även på den nya modellen. Som på tidigare modeller hamnar GTO 375 med ett knapptryck  i ”beachmode” och adderar därmed flera meter i bredd till den sociala ytan ombord.

Men balkongerna är inte den enda smarta lösningen ombord. På fördäck  finns en u-formad soffa med plats för sex personer. Soffan går enkelt att förvandla till en solbädd.

Hur härligt är det inte att bekvämt kunna sola i fören och i en handvändning få en social yta för 4-5 personer. Det är inte bara sittplatserna i fören som går att justera efter behov. Alla soffor kan skjutas på, höjas eller sänkas, för att maximera utrymmet ombord.

Midkabinen med två kojplatser, toalett och dusch med full ståhöjd blir den naturliga ägarhytten. Men fyra personer övernattar bekvämt då den förliga salongen lätt kan göras om till en dubbelsäng.

Galeon
De utfällbara balkongerna maximerar ytan ombord (Foto: PS Marin).
375 GTO
Den u-formade soffan på fördäck blir enkelt en solbädd (Foto: PS Marin).
Galeon
Matplatsen i salongen kan lätt förvandlas till en säng för två (Foto: PS Marin).

Snabb och säker

Två ordentliga utombordsmotorer gör 375 GTO snabb med en maxfart om nästan 50 knop. Det djupa v-bottnade skrovet gör samtidigt att hon känns trygg även i gropig sjö. Perfekt för Sverige alltså med vårt ombytliga väder.

Ytterligare en finess som verkar som gjord för vårt land är soltaket som går att öppna – självfallet görs det hur enkelt som helst med ett knapptryck. Sidofönstren i cockpit går även dem att öppna, vilket också bidrar till ljuset och rymden ombord.

ANNONS
ANNONS
Galeon
Takluckan går att öppna – perfekt för Sveriges ostadiga väder (Foto: PS Marin).
Galeon
Dubbla motorer ger en maxfart om nästan 50 knop! (Foto: PS Marin).
Galeon
Med tre skärmar navigerar du säkert och håller koll (Foto: PS Marin).

Galeon Yachts är ett familjeföretag och drivs fortfarande av samma familj. Med en gedigen kunskap och spetsteknologi i kombination med hantverksskicklighet och design, har familjen lyckats att sätta varumärket på kartan.

Lyxyachter från Galeon håller högsta kvalité, och lämnar inga detaljer åt sitt öde. Och precis som en köpare kan förvänta sig av en leverantör i lyxklassen, går det mesta att skräddarsy efter behov.

Vill du läsa mer om båtar och sjöliv? Så här enkelt kan du ta del av Dagens PS kostnadsfria nyhetsbrev.