En öppen daycruiser är till syvende och sist ändå båt på riktigt. Att känna fartvinden, slicka saltstänket från läpparna och komma hem dyngsur efter den där eftermiddagsskuren. Eller?

ANNONS

Hursom. Mässan bjöd på ett antal DC från flertalet tillverkare och vi har valt att titta närmre på dessa två nyheter.

Silver Raptor – från plåt till GRP

När många tillverkare, i synnerhet i vårt östra grannland Finland styrde över till aluskrov, var Silver redan där med sina öppna mindre styrpulpetare. Med sin Raptor gör man en kovändning och återgår till GRP.

Silver daycruiser
Silver gör kovändning och tillverkar en riktigt fin daycruiser i GRP. (Foto: Anders Jelving)

Detta är inte bara Silvers första båt helt i glasfiber, det är också deras hittills största modell. Med denna åttameters daycruiser lovar man mycket.

Vad sägs om fullgott pentry med gasspis, spoltoa och sovplatser för sex personer. Utställd båt visades med en 250 hästare från Honda. Det är även rekommendationen från den svenska återförsäljaren MTO Marin.

I standardutförande är båten hyfsat välutrustad med bl.a. 9 tums navigator från Raymarine, bogpropeller och tryckvattensystem. I detta utförande är priset från 1 340 000 kronor.

Flipper 900 DC – allt större daycruiser

Flipper fortsätter sin resa mot allt större daycruisers. Årets nyhet heter 900 DC. Bakom designen står norrmannen Karl Marius Norschau som även ritat båtar för Windy.

Flipper levererar allt större daycruiser. Den ny Flipper 900 DC har det mesta du behöver för en weekend till sjöss. (Foto: Anders Jelving)

Denna nya Flipper är med sina nio meter en minst sagt potentiell dagtursbåt med alla möjligheter för ett bekvämt boende över natten. En generös sittbrunn borgar för trivsel runt bordet där alla gäster har gott om benutrymme.

ANNONS
ANNONS
Daycruiser sittbrunn
Gott om plats i en social och ombonad sittbrunn på nya Flipper 900 DC. (Foto: Anders Jelving)

Under däck en bekväm och inbjudande dubbelkoj. Naturligtvis finns alla faciliteter som toa, varmt och kallt tryckvatten och ett pentry med kyl.

Den stora badplattformen inbjuder till såväl bad som nyttjande av vattenleksaker.

Daycruiser akterspegel Flipper
På akterspegeln har de maffiga utombordarna parat sig. (Foto: Anders Jelving)

Har man svårt att göra av med sina surt förvärvade slantar har man löst det. Två 300 hk utombordare torde lösa det problemet. Men i toppfarten 50 knop kanske man glömmer det. Pris från 2 699 000 kronor