Dagens PS

Låt skärgårdsdrömmen på Möja gå i uppfyllelse

Villa i Stockholms skärgård.
Förvärva din egen del av en skärgårdsö. (Foto: Hemfast)
Edvard Lundkvist
Edvard Lundkvist
Uppdaterad: 21 jan. 2022Publicerad: 21 jan. 2022

Ta chansen och skaffa dig en helt egen havsutsikt mot den yttre skärgården. Bli ägare av denna skärgårdsdröm som gått i arv i över 100 år innan den nyligen bytt ägare. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nu finns ett mycket ovanligt tillfälle att förvärva ett fint sjöställe i Lokasundet på ön Möja. Med fastigheten följer ett antal rättigheter i skärgården, såsom del i sjöbod och sjöviste i ett naturreservat.

Möja ligger längst ut i havsbandet med ytterskärgårdens unika natur inom räckhåll. Skärgården kring Storö-Bockö-Lökaö kallas för Möjareservatet.

Möja är med sina fina landsvägar en utmärkt cykel- och promenadö med bra grusväg över hela ön. Från fastlandet kan du åka från Sollenkroka på Värmdö eller från Stockholmcity till en Möjas sex ångbåtsbryggor.

Villan uppfördes 1980 och har stomme och fasad i trä men tak i plåt. Källarväggarna och skorstenen är murade. Boarean på 71 kvadratmeter rymmer ett vardagsrum, ett kök och två sovrum. Biarean utgörs av källaren på 67 kvadratmeter.

Huset har el och egen brunn men saknar avlopp. Det kan anslutas till Bergs VA AB för drygt 250 000 kronor inklusive avgifter.

Villa i Stockholms skärgård.

Den drömmiga tomten i skärgården bjuder in till underbara sommardagar och äventyr till havs. (Foto: Hemfast)

Tomten på Möja är ca 1500 kvadratmeter stor och det tillkommer ett sjöviste Lokaön på 24000 kvadratmeter som ligger inom naturreservatet Storö-Bockö-Lökaö.

Stuga i skogen i skärgården

Cirka 250 meter från strandkanten hittar du det här enkla huset, perfekt för naturnära utflykter och med vedspis för att hålla värmen. (Foto: Hemfast)

ANNONS

Där finns en enkel byggnad på 11 kvadrat med vedspis men utan el och rinnande vatten. Den kallas Flokaholme och ligger runt 250 meter från stranden från vilken du kan beskåda havet och den yttre skärgården.

Din framtida klipphäll i Skärgården.

En egen klipphäll i skärgården med utsikt över havet och den yttre skärgården. (Foto: Hemfast)

I fastigheten ingår även en 50% andel i sjöbod och brygga som ligger i direkt anslutning till strandkanten i Lökaviken. Utmärkt för att lägga till med båten och få ännu en aspekt av skärgårdsdrömmen.

Den ovanliga och vackra fastigheten säljs för 8 000 000 eller till högstbjudande.

Badbryggan på Möja.

En framtida badbrygga för husets nya ägare. Bara ett stenkast från huset. (Foto: Hemfast)

Låt drömmen gå i uppfyllelse på Möja och spendera kommande somrar med ett båtliv i skärgården.

Annonsen: Strandtomt på Möja med sjöviste

Läs även: Världens dyraste villa på auktion för 4,8 miljarder – Inga bud

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS