Dagens PS

Flyt runt på havet som James Bond

Den nya flytande podden slår alla rekord i lyx – och hållbarhet. (Foto: Anthénea)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 20 juli 2021Publicerad: 20 juli 2021

Från och med början på nästa år kan du få chansen att flyta runt på havet precis som James Bond. Den här nya flytande podden är både miljövänlig och megalyxig. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vad sägs som ett liv i lyx, varsomhelst där det finns vatten? Franska Anthénea har precis lanserat världens coolaste och mest miljövänliga hem – en flytande lyxpodd. Den UFO-liknande strukturen har tagit över 15 år att färdigställa, i fler än fem prototyper, men är nu äntligen redo för världen.

anthénea james bond stil

Lev ett ultimat liv i lyx, varsomhelst det finns vatten. (Foto: Anthénea)

James Bond som inspiration

Podden är designad av franske arkitekten Jean-Michel Duacancelle och är inspirerad av den flytande podden från James Bond-filmen Älskade Spion från 1977 med Roger Moore.

En Anthénea har en diameter på nästan 10 meter och erbjuder plats åt antingen två vuxna eller en familj på fyra. Den exklusiva inredningen består av en lounge, en bar och ett mindre kök. På taket finns en bar och ett soldäck, med plats för så mycket som 12 gäster.

flytande podd

Bekväma inredningen. (Foto: Anthénea)

Helt återvinningsbar

Företaget beskriver podden som en vacker lotusblomma, i och med att den flyter ovanpå vattnet och heller inte har någon påverkan på havets ekosystem. Podden drivs nämligen enbart av solpaneler, ett 100 procent rent energisystem, och är helt och hållet återvinningsbar. Men man inte ligger och flyter varsomhelst, utan det finns en fjärrkontroll som enkelt kan justera poddens riktning.  

ANNONS

Anthénea planerar dessutom att bygga större flytande lägenheter i samma design. På längre sikt är målet att samarbeta med lyxhotell världen över. Podden skulle också kunna fungera som ett flytande spa eller restaurang. En Anthénea kostar 365 000 dollar, motsvarande lite över 3 miljoner svenska kronor. Sugen?

Podden är perfekt för dig som inte är så förtjust i båtar men ändå vill njuta på sjön. (Foto: Anthénea)

Läs hela artikeln på Robb Report och läs mer om podden på Anthénea.

Läs mer: Coolaste nya yachtdesignen – egen undervattenspodd 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS