Dagens PS

Fem Blocket-fynd till bryggan i sommar

Blocketfynd
Är det du som går hem som ägare av en av de båtar som vi ser som riktiga fynd på Blocket? Vi säger bara en sak – skynda fynda. (Bild: Anders Værnéus/AI)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 29 maj 2024Publicerad: 29 maj 2024

Snart är sommaren här och du vill ha ny båt till bryggan. Här är fem Blocket-favoriter som skulle förgylla din brygga i sommar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Lite drygt tre veckor kvar till midsommar och din brygga gapar fortfarande tom. Och du vill inte bara köpa en standardbåt som alla andra.

Vi har scannat av Blocket och plockat ut fem av våra favoriter. Kanske du hittar din nästa drömbåt bland dessa?

Bayliner Capri Bowrider

Tala om 1980-talsnostalgi. Blir det du som gör succé på sommarfesten med denna?
Tala om 1980-talsnostalgi. Blir det du som gör succé på sommarfesten med denna? (Foto: Blocket)

Det såldes mängder av Bayliners i slutet på 1980-talet. Båtarna var billiga, tuffa och lockade en ny grupp människor ut på sjön.

I dag finns forfarande många Bayliners kvar, men eftersom kvalitén för det mesta var ganska usel, har de flesta genomgått en eller flera renoveringar under åren.

Att hitta en orörd originalbåt har setts som i stort sett omöjligt. Tills nu.

Båten på Blocket ser ut att vara i ett helt orört skick från det glada 1980-talet. Nästan lite av en tidskapsel som nu ska hitta en ny ägare.

ANNONS

Köp den snabbt innan vi gör det. Vill-ha-faktorn är skyhög.

Annonsen hittar du här.

ANNONS

Senaste nytt

Pedrazzini Capri

Pedrazzini bygger båtar som mer får räknas som möbler än något annat.
Pedrazzini bygger båtar som mer får räknas som möbler än något annat. (Foto: Blocket)

Riva i all välmening, men det finns faktiskt båtar som är ett snäpp upp vad det gäller kvalitet. Ett av varven som bygger konstverk är Schweiziska Pedrazzini.

Endast två båtar därifrån är kända att ha sålts nya i Sverige. En från 1963 och en från 2011. Den senare är nu till salu från sin första ägare och har från dag ett fått en minutiös vård.

På timmätaren står i dag endast 110 timmars gångtid, vilket ju på alla sätt berättar att båten knappt är inkörd.

Så söker du ett riktigt wow till sommarens brygga, finns det nog inte något bättre val än denna. Dessutom med en prislapp, som jämfört med andra spelare på marknaden, får räknas som billig.

ANNONS

Annonsen hittar du här.

Maltese Magnum 27

Magnum 27 är ett av de mest kompetenta skroven som amerikansk muskelbåtsindustri skapat. Här dessutom i en variant som faktiskt går att använda.
Magnum 27 är ett av de mest kompetenta skroven som amerikansk muskelbåtsindustri skapat. Här dessutom i en variant som faktiskt går att använda. (Foto: Blocket)

När Don Aronow ritade och byggde den första Maltese Magnum-båten 1966, skrev han historia. Skrovet har sedan dess använts och kopierats i en mängd varianter världen över, där det här hemma i Sverige är bas för i stort sett alla svenska muskelbåtar som byggts.

Båten på Blocket är en ovanlig variant där Magnumens potenta skrov och resurser kombinerats med praktisk ruff och större sittbrunn.

Båten har också genomgått en omfattande renovering till ett mycket fint skick. Och dubbla MerCruiser 350 V8:or garanterar både fart och rätt ljud genom akterspegeln.

Annonsen hittar du här

Limestone 24 Cuddy

ANNONS
Limestone bär klassiska linjer från det amerikanska 1960-talet.
Limestone bär klassiska linjer från det amerikanska 1960-talet. (Foto: Blocket)

När Bertram gick uppåt i storlekarna blev Limestone ett alternativ för dig som ville ha samma stuk och fason, men inte ha storleken Bertram erbjöd.

Till Sverige kom ett antal båtar som såldes av Yachting Partners i Stockholm. Och dessa har nu runt 25 år på nacken men är ofta vårdade ömt av sina ägare.

Exemplaret på Blocket har löpande uppdaterats och ser ut att vara i ett mycket fint orignalskick men behöver en enklare upp-putsning för att bli i toppskick igen.

Annonsen hittar du här.

Wellcraft Nova Spyder

Låg och ren profil. En gentlemannaracer i modern kostym. (Foto: Blocket)

Muskelbåtar är en värld för sig.

ANNONS

Här ryms en skara båtar som täcker in allt från fläskiga och flashiga dundermaskiner som väcker känslor – inte alltid positiva – varhelst de dyker upp.

Sedan finns det också kategorin lågprofilbåtar, som trots stora motorer, lyckas hålla stilen och finessen, som en modern gentleman-racer ska ha.

Wellcraft Nova Spyder är en sådan båt. En snygg klassisk racer som är helt utan grafik eller annat störande. De låga rutorna bär samma linjespel som till exempel Donzi Classic, med den skillnaden att denna variant är 26 fot lång.

Under luckan bak sitter en MerCruiser 454 som ger all fart och känsla som du letar efter.

Annonsen hittar du här.

Passa på också att läsa om den moderna Hunt 32, som bär de klassiska 1960-tals-linjerna men i en modern kostym. Dagens PS.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS