F1-mästaren Fernando Alonso testade den senaste hållbara yachten från Sunreef Yachts, medan han väntar på sin egen beställning.

ANNONS

Förra september bestämde sig Fernando Alonso för att beställa en 60 Sunreef Power Eco från det polska varvet Sunreef Yachts, som Dagens PS berättade om.

En resa till grekiska Mykonos i somras fick stjärnan på nya mer storslagna tankar för ett ögonblick – sedan han testade modellen större – 80 Sunreef Eco – medan han väntar på sin egen beställning enligt uppgifter till media.

Sunreef 80 Eco
Alonso har fastnat ordentligt för Sunreefs design. (Foto: Sunreef Yachts)

Skillnad från fartfyllt liv

Till skillnad från motorsport som Alonso livnär sig på så kombinerar katamaranen hållbar design med den senaste gröna tekniken. Och det är just skillnaden från hans egna fartfyllda liv som lockar honom till Sunreef.

”Jag reser mycket runt om i världen. Väl på banan handlar det om hastighet. När jag njuter av min ledighet vill jag ha precis motsatsen”, säger Alonso och klargör:

”Jag vill resa i total tystnad, utan utsläpp och vibrationer.”

Fernando Alonso
Fernando Alonso är nöjd med Sunreefs hållbarhetstänk. (Foto: Sunreef Yachts)

Trots att 60 Sunreef Power Eco alltså är 20 fot mindre än yachten som Alonso fick prova i den grekiska övärlden så rymmer den fortfarande tolv gäster och fyra besättning. Den hållbara tekniken går ut på att solpaneler täcker utsidan av yachten och genererar ren, grön energi som sedan lagras i en batteribank. 80-fotaren är även försedd med segel som ger extra kraft.

Gröna tänket är viktigt

Alonso vill framför allt trycka på det gröna tänket hos Sunreef, och det gjorde han under onsdagen vid ett Sunreef Yachts-event som hölls i Singapore. Där klargjorde han att bolaget satsar på ansvarsfull design utan att kompromissa med lyxen. Fernando Alonso uppgav att Sunreef är det enda företaget som tar hållbarhet till en mycket seriös nivå.

ANNONS
ANNONS
Sunreef 80 Eco
Det är lyx och bekvämlighet som står i centrum på Sunreef 80 Eco, förutom hållbarhet förstås. (Foto: Sunreef Yachts)
Sunreef 80 Eco
Det finns gott om plats på däck för totalt 16 personer. (Foto: Sunreef Yachts)
Sunreef 80 Eco
Även köket på Sunreef 80 Eco är välorganiserat och vem vill missa utsikten när man lagar mat? (Foto: Sunreef Yachts?

 

Läs även: Sunreef 140 – superkatamaranen som har allt [Dagens PS]

Läs även: Lyx ombord på grön Hybridkatamaran [Dagens PS]