Den svenska tillverkaren Angus Marine lanserar nu sin minsta modell hittills i form av den helt nya Angus A70 som redan är sjösatt, provkörd och redo för marknaden.

ANNONS

Angus A70 blir alltså en mindre version av de större modellerna A10 och A85 Coupé även om den i linjerna och stilen påminner mycket om sina förlagor. A70:n kommer att vara tillgänglig både i rå aluminium eller som lackad båt.

Båtens inredning är enkel och funktionell med en styrpulpet som delar många drag med Rupert Marine – båtmärket som ligger bakom Angus.

Angus A70
Angus A70 är byggd helt i aluminium och kan antingen levereras med eller utan lack. (Bild: Angus Marine)

Gott om plats

Bakom styrpulpeten hittas två sittplatser och en stabil bänk i aktern. Utöver det så finns även fler sittplatser i fören som med hjälp av en skiva kan förvandlas till en solbädd.n så att man kan använda utrymmet till solbädd eller arbetsplattform.

Stolarna har stå- och sittfunktion och ryggstöden går att flytta så att man kan sitta åt båda hållen.

Nytt märke på den båtmarknaden

Angus Marine är en ny spelare på båtmarknaden som skapats av Thomas Rönnberg som tidigare grundat Rupert Marine. Angus första modell lanserades så sent som 2019.

Man tillverkar båtar som inte kompromissar med kvaliteten byggda i aluminium där i 6 mm plåt – något som ger en stabil båt utan höga resonansljud.

Angus A70
Det finns gott om sittplatser ombord på A70:n och platserna i fören kan med enkelhet ställas om till en solbädd för den som vill det. (Bild: Angus Marine)

Soft Silence–systemet

Angus Marine har även tagit fram ett system för att uppnå högsta möjliga komfort ombord som heter Soft Silence. Det är en blandning av åtgärder som hjälper ergonomin och akustiken för en optimal upplevelse.

Det går bland annat ut på att allt på båten måste vara stabilt för att undvika högljudda och obekväma vibrationer och ett allmänt tänk på ergonomin för att möjliggöra bekväma resor med båten.

ANNONS
ANNONS

Angus A70 specifikationer


Längd: 7,3 meter
Bredd:
2,4 meter
Djupgående:
0,6-0,95 meter
Vikt:
1500kg
Motor:
200-300hk
Topphastighet: 
40-55 knop
Tillverkarens hemsida: Angus Marine 

Läs mer: Lillasyster på 7,3 meter från Angus Marine [Båtliv]

Läs även: Första elhybriden utan utsläpp – Hyrex 28 [Dagens PS]