Abramovitjs superyachter för 1,3 miljarder dollar har synts till i Medelhavet. Data antyder att de färdas mot varandra, rapporterar Insider. 

ANNONS

Enligt fartygsspårningstjänsten MarineTraffic befinner sig Roman Abramovitjs superyachter Ecplise och Solaris i Medelhavet.

Om de fortsätter på samma kurs kommer de mötas i det Joniska havet mellan Grekland och Italien. Det finns inga uppgifter om vilken hamn de tänker segla mot.

Sanktioner mot Abramovitj

Den ryska oligarken Roman Abramovitj, som sanktionerades av Storbritannien under förra veckan, väljer att flytta sina två superyachter för att de inte ska beslagtas.

EU har infört liknande sanktioner och under måndagen beslagtog spanska myndigheter en superyacht värd 153 miljoner dollar. Båten tillhör den ryska oligarken Sergei Chemezov, som är vd för försvarskonglomeratet Rostec och en av Vladimir Putins nära allierade.   

Abramovitjs superyachter värda 1,3 miljarder dollar

Ecplise är 533 fot lång och värderas till 700 miljoner dollar. Yachten har seglats från St. Martin i Karibien till Medelhavet.

Abramovitjs andra yacht, Solaris är 460 fot lång och värderas till 600 miljoner dollar. Yachten hade sedan slutet av 2021 varit på ett spansk varv för reparationer, men rör sig nu längs den italienska kusten och enligt data fortsatt i sydlig riktning.

ANNONS
ANNONS

Reuters var först att rapportera att Abramovitj under måndagen sågs på en VIP-lounge på flygplatsen Ben Gurion i Israel. Samma dag flög ett privatjet kopplat till Abramovitj mellan Israel till Turkiet. Uppgifterna är inte bekräftade om han fanns med på planet.

Läs mer: Så drabbas yachtindustrin av jakten på oligarkerna [Dagens PS]