Hotellet Fjällfågeln utpekas som en nätbluff av tidningen Östersunds-Posten.

ANNONS

Uppgifterna bekräftas av Lars-Börje Eriksson, vd Åre destination, som menar att det första gången någon lägger ut ett påhittat hotell för försäljning.

ÖP beskriver annonsen som ”välgjord”, där betalning av rummen sker via Payson och länkar till två bloggar som hyllar hotellet och dess service.

Hotellet finns på såväl www.hotellsverige.se som Hitta.se och ska enligt annonsen vara beläget på den påhittade adressen Årevägen 144.

”Hur i himmelens namn har den kommit in på vår hemsida? det undrar jag. Det är ju vi själva som lägger in allt där”, säger Peter Fridén, ansvarig utgivare för Hotell Sverige, till tidningen.

Enligt ÖP är det en man i södra Sverige som står bakom Fjällfågeln. Tidningen har inte lyckats komma i kontakt med honom för en kommentar.

Ännu finns inga uppgifter om att någon skulle ha gått på bluffen. Men enligt polisens förundersökningsledare Michael Lundberg är enbart hemsidan i sig ett brott.

”Det här bör vi titta på”, säger han till Östersunds-Posten.

ANNONS
ANNONS

Vid 13:30-tiden på torsdagen var www.fjallfageln.se nedstängd.

PS. Håll dig à jour med vårt dagliga nyhetsbrev! Dagens PS har också publikationer inom privatekonomi, prylar, resor, it, media, reklam, karriär och börs. Klicka här för mer information!