”Med tanke på att Belgien och Bryssel på sätt och vis kan ses som EUs centrum är det mycket glädjande att de valt att ansluta sig till klassificeringssystemet”, säger Rikard Bergsten, klassificeringschef på Visita.

ANNONS

Hotelstars Union, som sedan Belgiens inträde består av 13 europeiska länder samt Åland, har sedan tidigare tagit fram ett gemensamt stjärnmärkningssystem som klassificerar hotellen i dessa länder. Den gemensamma stjärnmärkningen ska fungera som en vägledning för konsumenterna när de väljer hotell. Ett fyrstjärnigt hotell ska ha samma standard oavsett om det ligger i Flen, München, Budapest eller i Bryssel.

”Det är mycket roligt att nu även Belgien valt att gradera sina hotell i enlighet med Hotelstarsunions system. Ett gemensamt europeiskt klassificeringssystem är bra för konsumenten som får en bättre möjlighet att jämföra hotellens erbjudanden”, säger Rikard Bergsten.

PS. Håll dig à jour med vårt dagliga nyhetsbrev! Dagens PS har också publikationer inom privatekonomi, teknik och prylar, resor, it och affärer, karriär samt börs. Allt är gratis! Klicka här för mer info!

ANNONS
ANNONS