Ramboll uppdaterar nu sin app där löpning och GPS-system kopplas ihop i så kallad ”figure running”. Ingenjörer på teknikkonsulten har utvecklat rundor i form av hundar och väderkvarnar, och nu uppdateras utbudet. 

Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

”Hållbara samhällen börjar med hållbara människor. Vi utvecklade Shaperunner för två år sedan som ett bidrag till folkhälsan i form av roligare träning. Intresset för och behovet av att röra på sig utomhus har ökat, vilket är extra viktigt i dessa tider. Jag hoppas att Shaperunner kommer till nytta för många människor”, säger Carmen Wargborn, ansvarig för sponsring på Ramboll.

Väderkvarnen i Stockholm

 

Över 50.000 nedladdningar

Över 50.000 personer har redan laddat ner Shaperunner som innehåller färdiga motionsrundor i form av figurer, till exempel en delfin, en sparkcykel och en nyckel. Rundorna genomförs med röstanvisningar och tidtagning och figurerna är enkla att dela i sociala medier. De städer som nu får nya motionsrundor är Lund, Göteborg, Luleå, Linköping, Stockholm och Örebro.

Hunden i Eskilstuna

Studenter har designat nya banorna

”Vi har besökt flera arbetsmarknadsmässor och pratat med hundratals engagerade studenter som lämnat förslag på nya banor till Shaperunner. Nu har vi har valt ut några som är extra bra och gjort dem tillgängliga för alla i appen”, berättar Carmen Wargborn.

ANNONS
ANNONS

Shaperunner är en del av Rambolls engagemang som titelsponsor till Ramboll Stockholm halvmarathon som är planerat till den 5 september.

”Än så länge hoppas vi att loppet kan bli av i någon form trots Covid-19, men vi jobbar naturligtvis på olika scenarier. I vilket fall som helst går det ju aldrig att träna i onödan och appen bidrar verkligen till roligare träning. Den innehåller både långa och korta rundor och man kan springa eller promenera – det blir ett nytt sätt att upptäcka sin stad”, avslutar Carmen Wargborn.