I dagens techbrief kan du läsa om allt det senaste från Disney, ett dataintrång hos en domänjätte samt ”vaping-sjukan” som skördat sitt första dödsoffer.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Allt det senaste från Disneys D23-konferens

Helgens stora Disney-konferens i Anaheim, Kalifornien, bar med sig många nyheter – bland annat en första trailer för den nya Star Wars-serien ”The Mandalorian” som kommer att streamas exklusivt via nya tjänsten Disney+ från och med 12 november, rapporterar The Verge. Ännu finns inget datum för Sverige-lansering av den nya streamingtjänsten.

Alibabas AI-bolag går mot börsnotering i Hongkong

Megvii, som utvecklar mjukvara för ansiktsigenkänning, har ansökt om börsnotering. Tidigare i år tog det Alibaba-delägda bolaget in ytterligare 750 miljoner dollar i en finansieringsrunda, vilket höjt värderingen till närmare fyra miljarder dollar, skriver CNBC.

Domänbolaget Hostinger erkänner dataintrång – 14 miljoner användare i risksonen

Bolaget har rekommenderat alla kunder att byta lösenord, rapporterar TechCrunch. Hostinger har närmare 29 miljoner kunder över hela världen.

Här är Volkswagens nya elektriska buggy-koncept

Engadget har provkört biljättens nya koncept: en buggy som är helt eldriven:

ANNONS
ANNONS

”Vaping-sjukan”: Första dödsfallet rapporterat

Enligt The Verge har 193 personer i USA insjuknat i en ny form av lungsjukdom som kan kopplas till ”vaping”, och nu har även ett första dödsfall rapporterats.