Årliga Consumer Electronic Show i Las Vegas är i full gång och tillverkarna krigar hänsynslöst om besökarnas uppmärksamhet.

ANNONS

En ny trend för i år är så kallade ”ultrabooks” som är en ny typ av bärbara datorer med hög prestanda och slimmad design. Även om en del datorer visades upp redan på IFA-mässan förra året är det 2012 som verkar bli det verkliga året för ultrabooks med modeller från nästan alla de stora tillverkarna, skriver datortidningen Pc för Alla.

Sydkoreanska Samsung har exempelvis uppdaterat fjolårets modell 9-serien där årets upplaga är ännu tunnare och lättare. Insidan är självklart uppdaterad och chassit har gått från att ha bestått av plåt och plast nu till att vara helt gjuten i metall, konstaterar tidningen.

Acers bidrag Aspire S5 är, med sin tjocklek på imponerande 15 millimeter, enligt tillverkaren själv världens tunnaste. Acer visar även upp en 14-15-tumsvariant med en tjocklek på 20 millimeter. Den sistnämnda lanseras enligt Pcforalla.se under årets första kvartal medan S5 släpps under kvartal två.

Datorjätten HP presenterade även en modell med namnet Envy Spectre som ska bara både snyggt designad och välpresterande medan konkurrenten Toshiba visade upp en mystisk ny dator utan namn som ska vara något större än lillebror Z830 som släpptes innan jul.

Läs mer om CES-mässans Ultrabooks på Pc för Allas hemsida.

ANNONS
ANNONS

PS. Håll dig à jour med vårt dagliga nyhetsbrev! Dagens PS har också publikationer inom privatekonomi, prylar, resor, it, media, reklam, karriär och börs. Klicka här för mer information!