Medarbetarna får inte längre använda appen i public service-företagets telefoner.

ANNONS

”Appen lämnar mer information än vad som skall anses vara nödvändigt”, skriver skriver SVT i ett meddelande till sina medarbetare, berättar Kulturnyheterna.

Tiktok, som ägs av kinesiska Bytedance, har omkring 600 miljoner användare som skapar och skickar videoklipp till varandra.

Men appen är omstridd och misstankar finns om att datan är tillgänglig för kinesiska myndigheter.

”SVT:s IT-säkerhetsavdelning har funnit att Tiktok-appen lämnar mer information än vad som skall anses nödvändigt. SVT har därför beslutat att medarbetare inte får ha Tiktok-appen på deras tjänstetelefoner. Denna app skall raderas”, skriver SVT vilket drabbar främst Lilla Aktuellt, där projektledaren Lowe Östberg förklarar för Kulturnyheterna att appen är en av programmets viktigaste sociala plattformar, bland annat säger Lowe Östberg att man har 90 000 följare av TikTok-appen och mycket interaktion i kommentarsfälten.

I Indien har TikTok redan förbjudits och USA och Australien överväger ett förbud. I USA har Donald Trump uttalat att TikTok är ett hot mot den landets nationella säkerhet, vilket även parlamentledamöter i Australien anser.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Skållheta appen utreds efter klagomål [DagensPS.se] »