Sverige hamnar på andra plats i FN:s immaterialrättsorganisation WIPO:s årliga mätning Global Innovation Index.

ANNONS

Utifrån 80 indikatorer undersäker WIPO:s The Global Innovation Index, 132 länders innovationsmöjligheter och resultat. Det är, förutom kriterier som varumärkesundersökningar och patent, indikatorer som politiskt klimat, utbildning, vetenskapliga publikationer, infrastruktur, idéskapande, skapande av appar för mobiltelefoner och export av högteknologi.

”Det är fantastiskt glädjande att Sveriges starka innovationskraft fortsätter att placera oss högst upp i toppen, säger Peter Strömbäck, generaldirektör PRV i ett pressmeddelande.

Rankingen publiceras varje år

Sedan år 2007 har rankingen publicerats varje år. Det här är inte första gången som Sveriges innovationskraft uppmärksammas. Sverige toppade listan över innovationer i EU när EU-kommissionen tidigare i år presenterade sitt innovationsindex för 2021.

”Sverige är på nytt ett av världens mest innovativa länder. En viktig del är vår unika förmåga att samverka mellan näringsliv, akademi, civilsamhälle och det offentliga för att kraftsamla och hitta lösningar på våra samhällsutmaningar. Vår innovationskraft ger oss möjligheter att möta den gröna och digitala omställningen, att skapa nya produkter och tjänster som kan påverka lokalt och globalt och skapa fler jobb i Sverige, kommenterar Ibrahim Baylan, näringsminister (S) i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Här är världens mest innovativa länder 2021:

  1. Schweiz
  2. Sverige
  3. USA
  4. Storbritannien
  5. Sydkorea
  6. Nederländerna
  7. Finland
  8. Singapore
  9. Danmark
  10. Tyskland

Läs mer: Unikt öppet dataset för självkörning lanseras [Dagens Ps]