Dagens PS

Svensksuccé kan få miljardbud från Google

På bild: Alexander Ljung
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 04 jan. 2017Publicerad: 04 jan. 2017

Svenskgrundade musiktjänsten Soundcloud, som av sajten Breakit beskrivs som ett slags Youtube för musik, har omgärdats av köprykten under lång tid. Så sent som i höstas rapporterade vi att den svenske storebrodern i branschen, Spotify, fingrade på köpknappen. En affär som svenske Skype-grundaren Niklas Zennström kände igen sig i.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Men Spotify drog sig ur och nu kommer nya spektakulära uppgifter kring tjänsten som i skrivande stund faktiskt lockar fler användare än just Spotify. Enligt Breakit, som citerar musiknyhetssajten Music Business Worldwide, kan Google vara på väg att lägga bud på Soundcloud. Och precis som förra gången är det prislappen som är i fokus.

När Spotify tittade på en eventuell affär cirkulerade uppgifter om en värdering på motsvarande drygt 9 miljarder kronor. Den här gången rapporteras det i stället om ett köp på ”bara” 4,6 miljarder kronor. Ingen liten hacka men i stort sett en halvering av priset.

Breakit kallar prisuppgifterna för ”förvånansvärt låga” men konstaterar i övrigt att en affär skulle vara klart logisk. Synergierna mellan bolagen är många och en affär skulle ge Google en rejäl skjuts i rätt riktning i strömningskriget, skriver man.

”Med andra ord: En högintressant affär som kan skaka om streamingmarknaden i grunden.”

MISSA INTE: Soundcloud-grundaren: ”Vi är väldigt chockerade”  >

LÄS ÄVEN: LISTA: 10 svenska bolag bland Europas hetaste startups  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS