Med hjälp av annonser på Google Ads hamnar bluffsajter högre vid sökningar än de officiella sajterna och lurar användare att ladda ner skadlig mjukvara.

ANNONS

Skadeprogram sprids med hjälp av Google Ads, skriver Computer Sweden om hur bluffsajter med hjälp av annonser från Google ser till att hamna högre vid sökningar än de officiella sajterna.

Lång rad falska

På sistone har det dykt upp en lång rad falska sajter som erbjuder populära program som Slack, Libre Office, Teamviewer, Thunderbird, Brave, Audacity, Malwarebytes och MSI Afterburner, skriver Computer Sweden.

Genom att baka in mängder med Google-annonser på sajterna hamnar de falska sidorna ofta högre upp vid sökningar än de riktiga. Det gör att användare luras att ladda ner skadlig mjukvara.

Skadeprogrammen i fråga är Raccoon Stealer, Vidar Stealer, Redline eller IcedID, det vill säga mjukvara som används för att stjäla inloggningsuppgifter och liknande.

Bästa skyddet

Det bästa sättet att att skydda sig från den här sortens lurendrejeri är att installera en annonsblockerare, rapporterar Bleeping Computer. 

ANNONS
ANNONS

Alternativet är att vara extra noggrann med att kontrollera vilken sida som är den officiella.

Läs även: Världens mest googlade ord 2022 [Dagens PS]