På Södersjukhuset lägger sjuksköterskor 15 procent av arbetstiden på att logga in i Windows, men nu testas en tidssparande lösning.

ANNONS

Anställda på Södersjukhuset vittnar om att jobbet med datorer tar mycket tid och orsakar stress, särskilt att hela tiden behöva logga in och ut ur Windows, det rapporterar Svenska Dagbladet.

Enligt en tidsstudie som gjorts kan en sjuksköterska under ett arbetspass på åtta timmar lägga 53 minuter på att logga in och ut ur Windows, upp till två heltidstjänster per dygn skulle kunna sparas med smartare inloggning.

”Det är en fullständigt meningslös tidsspillan som motsvarar 15 procent av arbetstiden”, säger läkaren och tidigare it-konsulten Emmanuele Patti till SvD.

Sjukhusets it-system är inte anpassade för vården utan för kontorsjobb där alla medarbetare har en egen dator och inte behöver logga in och ut varje gång datorn används. Emmanuele Patti har hittat en lösning där datorn kan vara inloggad medan journalsystemet är låst.

Just nu pågår ett pilotprojekt där den nya tekniken testas och om sjukhusets säkerhetsavdelning ger klartecken kan systemet vara i drift innan sommaren, skriver SvD.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av ekonomi och Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Fler sjuksköterskor i Västerbotten än i Stockholm [Dagens PS]