Metaversum har potential att kunna användas för att öka effektiviteten i kommersiella fastigheter med hjälp av datainsamling.

ANNONS

Metaverse, eller Metaversum är en virtuell plats i 3D som du får tillgång till via din webbläsare. Förra veckan höll tidningen Commersial Observer ett digitalt forum där branschexperter diskuterade hur teknik kan omdefiniera användarupplevelser i urbana miljöer.

Metaversum har det senaste året blivit ett hett diskussionsämne och förändringen i Metaversum har potential att öka effektiviteten i kommersiella fastigheter. Andrew Kiguel, vd för blockkedjeteknikföretaget Tokens.com menar att Metaversum har utvecklats till att vara mer än bara spel och social media, det har blivit en allomfattande digital sfär.

Digitala grunder liknar verklighetens

Michael Phillips, rektor och vd på investerings- och ägarbolaget Jamestown, menar att grunderna i tegel och murbruk liknar grunderna för det digitala, det handlar om att tala med en valkrets, skapa en produkt och engagemangsmodell eller en tjänst som folk vill ha.

När det gäller detaljhandeln har Metaversum redan börjat bevisa sitt värde, under två dagar lockade Metaverse Fashion Week 100 000 unika besökare och över 60 designers gjorde ett framträdande.

I början av utvecklingen

Metaverse är dock fortfarande i början av sin utveckling och det är inte friktionsfritt att komma in. För att delta behövs ett klumpigt headset och Jeffrey Berman, generalpartner på riskkapitalföretaget Camber Creek, anser att hypen överträffar användbarheten. För närvarande utvärderar han hur han kan använda tekniken för att hantera kommersiella fastigheters utmaningar, exempelvis genom att stimulera hyresgästtrafik på kontor.

ANNONS
ANNONS

Datainsamling är avgörande under tiden Metaverse får fotfäste, det kan belysa vad hyresgäster vill ha och vad de använder, menar Lauren Mead, vice VD för marknadsföring på proptechföretaget HqO. Genom att först bedöma vilka bekvämligheter som kommer öka beläggningen, maximera uthyrningen och behålla hyresgäster kan företag avgöra vilka investeringar som är värda att göra.

När teknik slås samman

När ny teknik slås samman kan smarta städer skapas. Tracy Sayegh Gabriel, president och verkställande direktör för Northern Virginia’s National Landing Business Improvement District, definierar en smart stad som ett urbant område med teknik, transporter och infrastruktur som möjliggör samarbete och uppfinningar. I en smart stad används digitala resurser för att förbättra den fysiska upplevelsen.

Deltagarna i Commercial Obseervers forum var överens om att en sammanslagning av det digitala med det fysiska kan skapa en synkroniserad miljö för människor. Teknik kan göra en plats mer integrerad och spännande.

Effektivisera energianvändning

Datainsamling kan möjliggöra förbättring av hyresgästers säkerhet om utvecklare förstår trafikmönster vid en viss tidpunkt kan de arbeta för att skapa säkrare lösningar.

Datainsamling kan också förändra livet ur energisynpunkt. Genom att använda videokameror och IoT-sensorer kan företagsägare förstå hur hyresgäster använder tillgångar på ett kontor och justera sådant som värme och belysning.

ANNONS
ANNONS

”Denna data som redan finns i byggnaden kan utnyttjas och sammanföras och användas för att driva några ganska viktiga ESG-relaterade resultat,” sade Todd Burner, produktchef på säkerhetsföretaget Kastle Systems, under Commersial Observers forum.

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Stadsutveckling som underlättar hållbart resande [Dagens PS]