Den skulle smälta in i en storstadshamn, men den ligger vid en motorvägsavfart nära Västerås. Nya vägkrogen Tastebox byggs av bolaget Archus och ska servera nyttig färdkost. Det skriver företaget i ett pressmeddelande

ANNONS

Med ett utmärkt läge för en vägrestaurang, mellan E18 och större bostadsområden samt i närheten av Erikslunds shoppingcenter och IKEA, fick Archus uppdraget att förvandla ett stort markområde invid en servicedepå och ställplats för lastbilar, till en attraktiv vägrestaurang.

Med containerlika fasader och fräck inredning skapades ett hus som i sig bidrar att locka bil- och lastbilsburna besökare till restaurangen.

Två riktiga containrar används, varav en på taket. För övrigt används sidor av containrar som fasader. Tanken är också att maten ska särskilja sig från traditionella vägkrogar – den ska vara god och nyttig!

”Viktigt var att hitta ett koncept som skiljer sig markant från övriga ”vägkrogar”. Konceptet ska kännas unikt och på håll locka kunder med sin udda gestaltning”, säger Andreas Kristoffersson, ansvarig för inredning och koncept på Archus.

Restaurangen kommer att få cirka 110 platser inomhus och lika många ute.

ANNONS
ANNONS

Med både servering och drivethru kommer restaurangen kunna möta alla typer av kunder. Planer finns även för alkoholservering och en avdelning för konferenser.

Den annorlunda restaurangen ska öppnas i september, enligt planerna.