I dagens techbrief berättar vi bland annat om folkstormen mot dejtingappar och att Facebook grejar 1.000 nya jobb i London.

ANNONS

TECHBRIEFEN Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Dejtingappar sprider info om folks sexliv

Appar inom exempelvis menstruation och dejting sprider intima uppgifter om människors sexliv, sexuella läggning och menstruation, visar en internationell undersökning, enligt Sveriges Radio.

Det här har väckt ilska i många länder. Enligt den norska konsumentorganisationen Forbrukerrådet bryter delningen av information i flera fall mot GDPR. Uppgifterna kan användas av företag och rikta reklam baserat på dessa uppgifter, men man fruktar även att det kan leda till religiös förföljelse av HBTQ-personer.

Facebook fixar 1.000 nya jobb i London

Facebook siktar på att skapa 1.000 jobb i London till slutet av detta året, rapporterar BBC.

I och med satsningen kommer det amerikanska företaget att ha 4.000 anställda i Storbritannien. Mer än hälften kommer att arbeta med teknik. Facebook har över 35.000 anställda runt om i världen. London är ett av bolagets största hubbar utanför USA. (Finwire)

Musk tror på bemannad rymdresa i vår

Elon Musk bedömer att SpaceX kan komma att genomföra sin första bemannade rymdresa till den internationella rymdstationen någon gång mellan april och juni i år. Beskedet kommer efter bolaget genomfört ett evakueringstest. Tidigare har bolaget flaggat för att det skulle ske tidigt under 2020.

Samtidigt bör man ta besked som dessa med en nypa salt. Planer kan ändras med kort varsel och Elon Musk är ibland optimistisk, skriver Engadget. (Finwire)

Bambuser ber aktieägarna om 100 miljoner

Teknikbolaget Bambuser vill ta in 100 miljoner kronor från aktieägarna för att expandera verksamheten inom live vide shopping-segmentet.

ANNONS
ANNONS

Bolaget har säkrat teckningsåtaganden om cirka 52 miljoner från ett antal större befintliga aktieägare, enligt ett pressmeddelande. För ungefär ett år sedan tog Bambuser beslut om en förändring av inriktningen och lanserade en ny lösning för live video shopping under hösten. (Finwire)

Här är Hoodins senaste projekt

Teknikbolaget Hoodin har dragit igång ett projekt för att under året släppa en integrerad lösning för Microsoft Dynamics CRM. Microsoft Dynamics CRM är att världens största CRM-system (Customer Relationship Management).

Hoodin har tidigare kommunicerat att en väsentlig del av den långsiktiga strategin är att skapa appar och moduler för integration av företagets teknik i andra plattformar. (Finwire)