Google vill inte hamna efter i AI-racet och vidareutvecklar nu sin egen sökmotor Google Search. Där kommer AI hjälpa användare att snabbt får svar på sina frågor.

ANNONS

Det är framför allt konkurrenter som OpenAI, som med sin populära ChatGPT, har fått Google att skynda på sin egen utveckling av AI, skriver CNN.

AI-racet är igång för Google

Racet är igång, där även Microsoft använder AI inom sökmotorer och chat-verktyg, och där Google därför inte vill hamna på efterkälken.

Nu kan användare sätta upp sig på en väntelista, där Googles nya sökmotor kommer lanseras inom några veckor. Förutom de vanliga svaren som kommer upp i Google Search så kommer även AI-genererade kommentarer tillämpas tillsammans med de traditionella svaren.

Enligt bolaget kommer en AI-driven chatbot svara på frågor ”du aldrig trodde att Search kunde svara på” och kommer hjälpa användare att få den information de vill ha, snabbare än någonsin.

Utöver den nya versionen av sin sökmotor så kommer Google även vidareutveckla sin chatbot Bard – och öka verktygets åtkomst till samtliga användare i 120 länder och på 40 språk.

Ny sökmotor är inte personlig

Den nya versionen av Google Search kommer dock inte ha en personlig ton, utan vara mer informativ.

”Den kommer inte att svara med ”jag tror” eller uttrycka åsikter om saker. Den är inte som många andra chatbots där ute”, säger en av Google-cheferna Cathy Edwards.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Miljardaffär mellan Google och New York Times [Dagens PS]

Läs även: Döda människor kan återuppstå som AI-kloner [Dagens PS]