Dagens PS

"Google-dödare" i konkurs - 50 miljoner drabbas

Mobiltillverkaren OnePlus (bilden) använder sig av Cyanogen Incs mjukvara som nu alltså skrotas till årsskiftet. (Foto: TT) OBS! Bilden är ett montage.
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 27 dec. 2016Publicerad: 27 dec. 2016

Den framgångsrika startupen Cyanogen Inc har gått i konkurs och kommer att stänga ned samtliga av sina tjänster vid årsskiftet, rapporterar sajten Mashable. Chockbeskedet – som innebär att över 50 miljoner användare lämnas i sticket – kommer bara ett år efter att bolagets frispråkige vd Kirt McMaster sagt att bolagets mjukvara skulle “sätta en kula i Googles huvud”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Cyanogen Inc är mest känt för sitt alternativa operativsystem för Android-telefoner som erbjuder en mjukvara som inte förlitar sig på Googles egna appar och tjänster. Företaget, som av Mashable beskrivs som en av de mest väl ansedda av sitt slag i Android-världen, har sammanlagt fått in 115 miljoner dollar i investeringar från tungviktare som Twitter Ventures och stjärninvesteraren Andreessen Horowitz.

Exakt vad Cyanogens kollaps innebär för bolagets användare är dock oklart. Först publicerades ett kort blogginlägg på företagets hemsida som förklarade att man lägger ned alla tjänster. Sedan dess har dock uppstickaren gått ut med en längre kommentar i vilken man bland annat utlovat ett sidoprojekt där operativsystemet ska fortsätta utvecklas. Hur det kommer att gå för alla de som köpt mobiltelefonen OnePlus One – vilken bygger på CyanogensMod-mjukvaran – vet dock ingen och telefontillverkaren har inte velat kommentera nyheten, skriver Mashable.

MISSA INTE: Bugg dödar din mobil i förtid  >

LÄS ÄVEN: Tunga läckor röjer Iphone: ”Största nyheten på år”  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS