It-sektorn som arbetsmarknad väntar sig ett uppsving när allt fler studenter väljer bort finanssektorn.

ANNONS

”Många har trott sig kunna tjäna mer pengar på hedgefonder än på it”, säger William Dally, styrelseordförande för institutionen för data- och systemvetenskap på Stanford University, till IDG News.

Han får medhåll av John Gallaugher, professor i data- och systemvetenskap på affärsskolan Carroll School of Management vid Boston College. Enligt honom kan man nu se en uppåtgående trend i antalet studenter inom data- och systemvetenskap – en siffra som har sjunkit stadigt sedan dotcombubblan.

Randal Bryant, prefekt för School of Computer Science på Carnegie Mellon University, är av samma uppfattning. Han märker att Wall Street-kraschen får fler att välja påbyggnadskurser inom data- och systemvetenskap.

”Under toppen på dotcomperioden valde många data- och systemvetenskap inte för att de var duktiga i det, utan för att de trodde att de skulle bli rika”, säger han till CS.

”Men den som ska välja karriär bör inte göra det utifrån vad som är hett just nu. Många går ut om fyra år och då kanske deras arbetsfält inte är så hett längre.”

ANNONS
ANNONS