Facebook och Australiens regering har kommit överens om att sociala medier-jätten återigen kan ha nyheter på plattformen.

ANNONS

Wall Street Journal rapporterar att Facebooks blockad av nyheter i Australien nu är över, efter en överenskommelse mellan sociala medier-jätten och den australiensiska regeringen.

Det var efter ett lagförslag som kräver att sociala medieplattformar betalar för nyhetsinnehåll har lagts fram i Australien som Facebook valde att dra in nyhetsrapporteringen från sin plattform.

”Dessa gärningar bekräftar bara oron som ett tilltagande antal länder uttrycker om beteendet av techjättar som tror att de är större än regeringar och att regler inte ska tillämpas på dem”, sa Scott Morrison, Australiens premiärminister då.

Zuckerberg lovade förhandla

Nu har man dock kommit överens. Facebook har fått till vissa ändringar i lagförslaget, och låtit sig nöjas.

Facebooks vd Mark Zuckerberg ska dessutom ha lovat Australiens finansminister Josh Frydenberg att komma överens med nyhetsmedierna om avtal. Vilket man också gjorde, när det utannonserades att Facebook kommit överens med det australiensiska nyhetsbolaget Seven West Media Ltd om att leverera nyheter till plattformen, rapporterar WSJ. 

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Facebook blockar nyheter – får hård kritik – Dagens PS