I dagens techbrief berättar vi bland annat om Apples ökade Iphone-produktion och att svenska Netent landat ett viktigt avtal.

ANNONS

TECHBRIEFEN Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Apple ökar Iphone-produktionen

Apple har bett sina underleverantörer att framställa upp emot 80 miljoner Iphones under det första halvåret av 2020, vilket är en ökning med mer än tio procent från året innan. Det rapporterar Nikkei Asian Review med hänvisning till källor.

Ordern ska vara fördelad på upp emot 65 miljoner äldre Iphones, de flesta ur 11-serien, och upp emot 15 miljoner enheter av en ny modell som ska offentliggöras i mars. Samtidigt som Apple vill se en upptrappad produktion kan det nya coronaviruset komma att ställa till det. Underleverantörernas största produktionsanläggningar befinner sig i de mest drabbade provinserna Henan och Guangdong i Kina. (Finwire)

Netent i femårigt avtal med Blueprint Gaming

Bettingutvecklaren Netent ingår ett femårigt avtal med Blueprint Gaming som ska använda sig av bolagets spel runt om i Storbritannien. Lanseringen av de första spelen blir under första halvåret i år, enligt ett pressmeddelande.

Blueprint Gaming ska lansera spel från Netent och Red Tiger i arkadhallar, bingohallar, spellokaler och pubar. (Finwire)

Telekomjätte tar hjälp av Morgan Stanley

Spanska telekomjätten Telefonica har anlitat investmentbanken Morgan Stanley för att hitta en investerare till bolagets teknikenhet. Det rapporterar El Confidencial och hänvisar till källor.

Investeraren kommer att kunna köpa upp emot 49 procent i teknikenheten, en enhet som bland annat omfattar Telefonicas satsningar inom sakernas internet, molntjänster och cybersäkerhet. Operatören har tidigare uppgett, enligt Reuters, att det finns intresse för enheten. (Finwire)

Amerikanskt elscooterföretag köper Europakonkurrent 

Amerikanska elscooterföretaget Bird bekräftar att det köper upp den europeiska konkurrenten Circ, enligt Techcrunch. De finansiella detaljerna är hemliga.

Genom affären får Bird tillgång till 300 medarbetare och ett företag med verksamhet i 12 länder och 43 städer. Circ verkar förutom i Europa även i Mellanöstern. I samband med förvärvet tar Bird också in ytterligare 75 miljoner dollar i riskkapital genom en Series-D finansieringsrunda. Det totala ackumulerade beloppet under rundan uppgår nu till 350 miljoner dollar. (Finwire)

ANNONS
ANNONS

Nytt avtal klart kring succéspelet 

Brittiska teknikbolaget Flexion Mobile har tecknat ett avtal med spelutvecklaren Crazy Maple Studios avseende spelet Chapters: Interactive Stories.

Spelet kommer initialt distribueras via Amazon och Samsung av Flexion, enligt ett pressmeddelande. Chapters: Interactive Stories beskrivs som det bäst presterande spelet i USA inom sin genre. (Finwire)