Dagens PS

Samsungs nya mobil orsakade flygdrama

Planet från Southwest Airlines
Planet från Southwest Airlines
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 06 okt. 2016Publicerad: 06 okt. 2016

Dagens PS har tidigare berättat om att Samsung tvingats massåterkalla Galaxy Note 7. Bakgrunden är att telefonens batteri börjat brinna och brännskadat människor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nu berättar nyhetsbyrån Bloomberg om ett nytt dråpslag för Samsungs premiummobil, som det sydkoreanska bolaget lanserade ungefär samtidigt som Apples Iphone 7 kom ut på marknaden.

Ett stillastående flygplan av typen Boeing 737 från Southwest Airlines fick på onsdagen evakueras på flygplatsen i Louisville i USA sedan en Samsungmobil blivit överhettad och orsakat rökutveckling ombord.

Mobilens ägare hade telefonen i fickan när han kände hettan stiga. Telefonen var så varm att han inte kunde hantera den.

En taleskvinna för flygbolaget uppger att det inte var frågan om någon brand ombord utan endast rökutveckling. Ingen av de 75 passagerarna ombord eller besättningen skadades i samband med händelsen. Men den bedömdes ändå vara så pass allvarlig att planet fick utrymmas.

En analytiker i Sydkorea, som Bloomberg pratat med, konstaterar att den aktuella händelsen med Galaxy Note 7 på Southwest Airlines flygplan inte är någon uppmuntrande nyhet för mobiljätten i ett redan känsligt läge.

“Särskilt skadar det ryktet”, säger analytikern och slår fast att om inte Samsung snabbt får bukt med problematiken med Galaxy Note 7 kommer kundernas tvivel att kvarstå även när bolaget släpper nästa mobiltelefon, menar experten.

Under 2015 inträffade 17 incidenter med elektroniska batterier ombord på plan från amerikanska flygbolag, enligt statistik från FAA som Bloomberg tagit del av. Telefonerna fattade antingen eld eller blev  så överhettade att rökutveckling uppstod. I samtliga fall utom ett handlade det om samma typ av litiumbatteri som finns i Galaxy Note 7.

LÄS MER: “Samsung Recall Faces Blow as Replacement Blamed for Jet Drama”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS