Dagens PS
Detta är en sponsrad artikel

Uppfinningsrikt plastföretag förutser fortsatt tillväxt

Flera av dagens utmaningar inom plastindustrin kan lösas tack vare innovativ kemi från Nexam Chemicals. (Foto: Unsplash)
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD
Uppdaterad: 07 juli 2023Publicerad: 07 juli 2023

Då plast idag är ett av de vanligaste materialen i vårt samhälle är det knappast en överraskning att det finns en stor efterfrågan på tillsatser som förbättrar och möjliggör ökad återvinningsgrad av plast.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Flera av dagens utmaningar inom plastindustrin kan lösas tack vare Nexam Chemicals innovativa kemi, en affärsidé som ligger till grund för bolagets tillväxtresa.

Med hjälp av kemiska tillsatser kan man förbättra eller reparera egenskaperna i olika plaster.

De här tillsatserna används bland annat inom vindkrafts- och flygindustrin samt för att möjliggöra en ökad plaståtervinning.

Ytterligare ett mervärde för återvinningsindustrin är Nexams förmåga att färga om återvunna plaster.

”2023 kan man förvänta sig en svag start under det första halvåret, men att vi kommer att ta oss framåt under andra halvåret. Alla indikatorer och forecasts från våra kunder pekar på att det blir ett bättre andra halvår”, säger Ronnie Törnqvist, nytillträdd vd på Nexam Chemical.

I senaste avsnittet av Bolagskollen möter vi noterade Nexam Chemicals vd Ronnie Törnqvist som berättar om sin syn på framtiden. De utvecklar, tillverkar och säljer kemiska tillsatser som efterfrågas av plastindustrin. Ta del av hela intervjun nedan:

Bolagskollen möter Ronnie Törnqvist, vd på Nexam Chemicals. Ta del av intervjun här!

Förbättrade utsikter för andra halvan av 2023

Fram till 2022 hade Nexam Chemical en stark och stadig tillväxtkurva men under fjolåret mattades tillväxten av. Förklaringen beror delvis på att efterfrågan inom vindkraften minskade till följd av ett hack i kurvan för utbyggnaden av vindkraften.

Men i takt med satsningarna på vindkraften ökar igen och att efterfrågan på tillsatser som möjliggör bättre plaståtervinning växer så väntas också bolagets försäljning åter ta fart.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

”Den senaste tiden har många av våra kunder dragit ner på de stora lager som man byggde upp under leveranskedjeproblematiken under pandemin – det har motverkat ökningen av vår omsättning”, säger Ronnie Törnqvist och fortsätter:

”Det är ett styrkebesked för oss att vi trots lagerneddragningar och hack i kurvan för vindkraften ändå inte har tappat speciellt mycket i omsättning, utan att vi ändå håller oss på en konstant nivå.”

Teckna Nexam Chemical Holding AB här: 

Teckna via Avanza
Teckna via Nordnet
Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Du kanske även är intresserad av: Mer lungcancer ökar behovet av effektiv behandling 

ANNONS
ANNONS
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS