Dagens PS
Detta är en sponsrad artikel

Stor potential i svensk Nasdaq-listad 3D-skrivare

Det starkaste argumentet för Freemelts kommande framgångar är enligt Redeye bolagsledningen. Trots Freemelts relativt korta historik så har man lyckats knyta till sig en erfaren ledning med god kännedom om tekniken och marknaden för 3D-skrivare. På bilden syns en principskiss för hur Freemelt smälter material med den nya programvaran Pixelmelt. (Foto: Freemelt)
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD
Uppdaterad: 06 okt. 2022Publicerad: 09 juni 2022

Framtiden för 3D-skrivare är ljus och så även för Nasdaq First North-listade Freemelt, som bedöms växa med hälsosamma marginaler och en robust långsiktig lönsamhet, enligt en ny uppdragsanalys från Redeye. I analysen bedömer man att bolagets aktie handlas med rabatt på börsen och har en uppsida på nära 200 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Analysen lyfter fram bolagets stora potential att bli en snabbväxare tack vare den starka och erfarna ledningen och den mycket lovande marknaden för industriella 3D-skrivare.

”Vi räknar med att Freemelt rapporterar betydligt högre försäljningssiffror under de kommande åren i och med det förestående släppet av deras industriella 3D-skrivare. Vi räknar med att försäljningen växer från 39 miljoner kronor 2022 till 133 miljoner kronor 2024 med hälsosamma marginaler och en robust och långsiktig lönsamhet”, skriver Redeye i analysen.

Ledning med beprövad erfarenhet

Det starkaste argumentet för Freemelts kommande framgångar är enligt Redeye bolagsledningen. Trots Freemelts relativt korta historik så har man lyckats knyta till sig en erfaren ledning med god kännedom om tekniken och marknaden för 3D-skrivare.

”Freemelts ledning består av veteraner inom additiv tillverkning, varav en majoritet har haft roller i den svenska framgångssagan Arcam – det marknadsledande bolaget inom 3d-skrivning med metaller”, skriver Redeye i analysen och fortsätter:

”Två av Freemelts grundare låg under sin tid på Arcam bakom ungefär 50 procent av bolagets patent, vilket demonstrerar Freemelts överlägsna tekniska kunskap inom fältet.”

Framgångsfaktorer i närtid

I analysen lyfter Redeye fram tre katalysatorer som de tror kan trigga en uppgång i Freemelts aktiekurs – nya ordrar, releasedatum för den industriella 3D-skrivaren och stigande intäkter.

ANNONS

Covidpandemin har inneburit kortsiktiga motgångar för Freemelts orderintag och Redeye spekulerar i att nya ordrar skulle kunna trigga en värdeökning då det visar marknaden att bolaget är tillbaka på banan.

Bolaget har ännu inte meddelat när man kommer att släppa sin industriella 3D-skrivare som alltså fortfarande utvecklas. Redeye menar att ett meddelande om när den ska ut på marknaden skulle kunna stärka investerarnas förtroende för att försäljning av den industriella skrivaren inte är långt borta.

När den industriella skrivaren väl når marknaden räknar Redeye med att både intäkterna och marginalerna kommer att öka avsevärt och man tror att det är aktuellt till hösten 2023. I analysen gör man bedömningen att dessa ökade intäkter skulle ge en positiv effekt på aktiekursen.

Läs mer:
Svensk teknik ska tvätta industrins smutsvatten
Läs mer om Freemelt på bolagets hemsida

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS