Läkemedelsbolaget Lipum stärker upp sin styrelse med Dr Ingemar Kihlström och advokat Åsa Hansdotter.

ANNONS

Lipum är ett biofarmaceutiskt bolag specialiserat på upptäckt och utveckling av ny behandling för kroniska inflammatoriska sjukdomar.

Lipum har sin verksamhet i Umeå och aktien är noterad på Nasdaq First North Growth Market (ticker LIPUM). Nu stärker man upp sin styrelse med två tunga namn.

”Dr Ingemar Kihlström är fil kand i kemi och biologi samt docent i toxikologi vid Uppsala universitet. Ingemar har en gedigen meritförteckning som konsult inom läkemedel, bioteknik, medtech och finans. Han har tidigare arbetat mer än 15 år inom forskning och utveckling samt affärsutveckling i Astra och Pharmacia samt närmare 10 år inom finansbranschen som läkemedelsanalytiker och inom Corporate Finance för Swedbank, Aros Securities och ABG Sundal Collier. Ingemar är sedan snart 20 år huvudsakligen verksam som styrelseledamot inom life science och har haft ett trettiotalstyrelseuppdrag som ordförande och ledamot i främst noterade bolag”, skriver Lipum i ett pressmeddelande.

”Åsa Hansdotter är advokat och partner i HWF Advokater AB i Helsingborg. Hon arbetar med bolags- och aktiemarknadsrätt, svenska och internationella företagsöverlåtelser samt hanterar löpande allmänna affärsjuridiska frågor i rollen som extern bolagsjurist för noterade och onoterade företag inom bl.a. industri och life science. Under åren 2001-2017 arbetade Åsa på Mannheimer Swartling, varav som partner under 2010-2017. Åsa är styrelseledamot i bl.a. Dizlin Pharmaceuticals AB, P Capital Partners AB och Svensk-Ryska Handelskammaren”, skriver bolaget.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Det händer på börsen idag 21 juni