Dagens PS
Detta är en sponsrad artikel

Så sänker företag sina elkostnader: ”Besparing från första dagen”

OKQ8 SunDay kan idag erbjuda en av de mest omfattande lösningarna på marknaden, från solceller till laddstolpar och batterier.
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD
Uppdaterad: 05 dec. 2023Publicerad: 05 dec. 2023

Skyhöga elpriser har slagit hårt mot Sveriges entreprenörer de senaste åren. Nu väljer allt fler företag att installera solceller via leasing för att minska energikostnaderna – och samtidigt bevara likviditeten. “I många fall blir det en besparing redan från första dagen”, säger Andreas Säfström, säljchef på OKQ8 SunDay.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Förra vinterns elprischock ligger fortfarande färskt i minnet hos många svenska företagare. Till OKQ8 SunDay – en helhetsleverantör inom solenergi, laddning och lagring för fastighetsägare och företagare – kommer det allt fler förfrågningar från kunder som vill hitta nya lösningar för att minska sitt energiberoende och sänka driftskostnaderna.

Men den intiala investeringskostnaden kan verka avskräckande, då man i lågkonjunkturen vill skydda företagets likviditet så gott det går. Därför väljer allt fler att installera solceller via de leasinglösningar som SunDay erbjuder, i samarbete med Nordic Finance.

Fördelar med leasingavtal

“Alla medvetna företag jobbar idag mot hållbarhetsmål, men att lägga en klumpsumma på solceller har blivit ett hinder för många. Där ser vi stora fördelar med ett leasingavtal, då företag kan ta kostnaden på driften istället för på sin investeringsbudget. För de som vill driva en hållbar omställning innebär leasingen nya möjligheter”, berättar Andreas Säfström.

Läs mer om OKQ8 SunDay här

OKQ8 SunDay kan idag erbjuda en av de mest omfattande lösningarna på marknaden, från solceller till laddstolpar och batterier. Kunderna får därmed hjälp med allt från projektering till installation och service. 

“Alla företag har unika behov och vi gör en kalkyl för varje enskilt fall. Oftast vill företagen investera i solceller för att sänka sina energikostnader. Om det sedan går att koppla på en lagring kan kalkylen bli väldigt bra, då man kan utnyttja batteriet som ett stöd för elnätet och få betalt för det.”

De som anlitar SunDay kan vara trygga i att alla produkter har tagits fram på ett bra sätt, i enlighet med OKQ8:s egna hållbarhetsmål.

Besparing från första dagen

“Trots att företagen får väga in månadskostnaden för leasingen blir det ofta en besparing redan från första dagen.”

De som anlitar SunDay kan också vara trygga i att alla produkter har tagits fram på ett bra sätt, i enlighet med OKQ8:s egna hållbarhetsmål.

“För oss är det viktigt att alla underleverantörer granskas av en extern part, och att produktionen sker på ett bra sätt. Vi skulle aldrig göra affärer med någon som inte lever upp till våra krav.”

Att ekonomin har vänt till en lågkonjunktur det senaste året har enligt Andreas Säfström inte påverkat företagens intresse för solceller, då många ser investeringen ur ett längre perspektiv.

“Vi ser en fortsatt hög efterfrågan då solcellerna kan generera en långsiktig besparing i form av sänkta energikostnader. Livslängden på våra produkter är 25-30 år och att kunna sänka utgifterna under en sådan lång period är något som lockar många.”

Fakta: Fördelar med att leasa solceller till företaget

  • Det är oftast ingen startkostnad inblandad
  • Ditt företag bibehåller sin kassalikviditet och sparar kreditutrymmet hos banken
  • Hela månadskostnaden är skattemässigt avdragsgill
  • Ditt företag behåller sitt rörelsekapital och det finns möjligheten att finansiera upp till 100 % av investeringen
  • Efter finansieringsperiodens slut äger kunden rätt att lösa objektet till det förutbestämda restvärdet
Läs mer om OKQ8 SunDay här

Det här är SunDay

SunDay är en helhetsleverantör inom solenergi, laddning och lagring för dig som är fastighetsägare och företagare. Genom SunDay erbjuder OKQ8 anpassningsbara solenergilösningar för fastigheter med stora takytor. Med SunDay kan ni ladda elbilar med solenergi från era solpaneler, spara egenproducerad överskottsel från solpanelerna med våra solcellsbatterier och få större kontroll vid stigande elpriser.

ANNONS
ANNONS
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS