Nexam Chemical är ett av de första plast- och kemibolagen som fått Nasdaqs internationella utnämning Green Equity Designation – en certifiering för företag med grön strategi och affärsmodell. Certifieringen ska hjälpa investerare som letar efter hållbara investeringar.

Nexam Chemical hjälper tillverkare av plast världen över att förbättra sina produkter vad gäller både hållbarhet och funktion, vilket stärker deras konkurrenskraft.

ANNONS

”Nasdaqs certifiering visar att man kan vara ett hållbart företag, även om man arbetar inom plast och kemi. Hållbarhet för oss handlar väldigt mycket om nyttan våra produkter gör, men naturligtvis också om hur vår verksamhet bedrivs. Nasdaq Green Designation skänker också en trygghet för både medarbetare, kunder och investerare om den höga nivån på våra hållbarhetssträvanden”, säger Johan Arvidsson, vd på Nexam Chemical.

Bolag med tydlig ESG-strategi

Certifieringen innebär att Nasdaq har identifierat Nexam Chemicals som ett bolag med en tydlig ESG-strategi.

Nasdaq Green Designation är en internationell kvalitetsstämpel som erbjuds till bolag listade på Nasdaqs handelsplatser i Europa.

Ambitionen är att skapa ökad synlighet gentemot investerare som efterfrågar hållbara investeringar.

Teckna Nexam Chemical Holding AB här: 

Teckna via Avanza
Teckna via Nordnet
Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

ANNONS
ANNONS

”Vi gratulerar Nexam Chemical till att nu kunna titulera sig som ett Nasdaq Green Designation-bolag. De flesta av våra redan certifierade bolag kommer från fastighetsbranschen och det är fantastiskt att se att inströmningen tilltar från fler sektorer”, säger Adam Kostyál, europeisk noteringschef för Nasdaq och fortsätter:

”Certifieringen innebär att en tredje part har identifierat Nexam Chemical som ett bolag med en tydlig ESG-strategi. Certifieringen vänder sig till bolag med tydliga hållbarhetsambitioner som vill profilera sig mot investerare som ser ESG som ”need to have” snarare än ”nice to have”.

Läs mer om Nexam Chemical från Cleantech Invest: Kemibolaget som får Nasdaqs nya miljömärkning [Dagens PS]