För den som vill lindra symptomen av bakfylla och vakna piggare dagen efter finns ett svenskutvecklat piller som gör just det. Av en ren slump upptäckte man att bakterierna i kosttillskottet Myrkl hjälper kroppen att bryta ner alkohol.

I en intervju har Dagens PS träffat Johan de Faire, vetenskapsmannen bakom Myrkl, ett preparat som med hjälp av en bakteriekultur lindrar symptomen av bakfylla.

Han berättar om hur Myrkl fungerar och delar med sig av den smått otroliga historian bakom preparatet.

”Det Myrkl gör är att minska den mängden alkohol som tas upp från tarmarna, vilket i sin tur leder till att du har mycket större chanser att må mycket bättre dagen efter”, säger Johan de Faire, CTO på de Faire Medical och upphovsmannen till Myrkl.

Intervju med Johan de Faire, CTO på de Faire Medical och upphovsmannen till Myrkl. (Foto: Dagens PS).

Säkerställd effekt

Om du tycker att det låter för bra för att vara sant så är du inte ensam. Initialt hade Johan De Faire svårt att hitta andra som ville göra oberoende studier på Myrkls effekt på alkoholförbränningen och bakfyllan.

Men i dag finns alltså studier som styrker det som användarna har upplevt. Bakteriekulturen i Myrkl bidrar till lindrad bakfylla och har redan sålts till tiotusentals kunder världen över.

”Det tog väldigt lång tid att få effekten bekräftad av oberoende källor eftersom många tyckte att det lät för bra för att vara sant. Nu har vi kunnat göra studier där vi bekräftat kliniskt att det fungerar”, säger Johan de Faire.

Tar Myrkl dagligen

För att få bästa effekt bör Myrkl bakispiller tas regelbundet. (Foto: Myrkl).

För att få bästa effekt bör Myrkl tas regelbundet, på så vis ges tarmfloran bästa möjliga förusättning att bryta ner alkohol innan det tas upp i blodet.

Johan de Faire själv tar det dagligen som ett kosttillskott och menar att man på så vis lägger grunden till bästa möjliga effekt när alkohol väl konsumeras.

”Om du tar det här med regelbundenhet, utan att dricka alkohol, så har du byggt upp tarmen för att vara beredd – det är så jag rekommenderar att du tar Myrkl”, säger Johan de Faire.

Läs mer: Internationell framgång för banbrytande bakispiller [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS