Det finns ett okänt snabbväxande investmentbolag vars aktie är listat på Spotlight Stock Market. Bolaget rapporterade nyligen att 2022 var ett rekordår. Trots det är P/E-talet låga 2,1.

I dagsläget har Nosium elva portföljbolag, planen är att hålla en hög tillväxttakt och addera nya portföljbolag i takt med att bolagets team växer.

Enligt Daniel Ehdin, vd på Nosium, finns det inte några gränser för hur stora de kan bli.

investmentbolag
Daniel Ehdin, vd Nosium på PS Small Cap investerarträff.

Vi kan bli hur stora som helst

”Vi kan bli hur stora som helst. Allting handlar om att Nosiums team behöver växa i takt med att investeringarna växer. Det finns investmentbolag som har hundratals innehav, där finns det inga begränsningar”.

Nosium är tekniskt sett ett investmentbolag, men opererar mer som en venture-builder.  De jobbar alltså både operativt och strategiskt med deras innehav, och försöker hitta bolag som på något sätt förbättrar en befintlig produkt eller tjänst.

Investera i Nosium på Avanza och Nordnet

Investera via Avanza

Investera via Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Framgångsgården – konferens och events

Ett bra exempel på det här är Nosiums senaste förvärv, Framgångsgården. Sedan Nosium förvärvade bolaget har de antagit en ny strategi där fokus framåt kommer vara på att förvärva och förvalta fastigheter lämpade för konferens och events, med fokus inom område entreprenörskap, hälsa och hållbarhet.

Nosium räknar med att Framgångsgården är lönsamt och kassaflödespositivt på månadsbasis redan till andra kvartalet 2023.

Nya innehav

Trots en hög tillväxttakt understryker Daniel Ehdin att man är selektiva när man investerar.

”Jag är väldigt noga med vilka jag gör affärer med. Att man verkligen känner varandra, förstår varandra. Det är en förutsättning för att långsiktigt bygga ett bra investmentbolag”.

ANNONS

Framgångsreceptet till att bygga bolag, är att man förstår personen man driver bolag med, säger Daniel Ehdin, vilket innebär att man verkligen kommer nära och gillar personerna i bolagen Nosium investerat i.

”Jag umgås gärna med de som jag gör affärer med.”

Annorlunda livsstil

För att vara börs-vd har Daniel Ehdin valt en lite ovanlig livsstil. Han bor nämligen i ett kollektiv på Östermalm, tillsammans med elva nationaliteter och 50 andra personer, många forskare och entreprenörer.

Att dela erfarenheter med andra människor och speciellt prata investeringar är något Nosiums vd gör ofta.

I dagarna lanserar Nosium, Nosium Network, ett exklusivt nätverk för bolagets delägare där medlemmarna får chansen att träffas och dela erfarenheter.

Låter det intressant? Spana in Nosium Network och bli medlem genom att bli delägare i Nosium.

Det är tydligt att Nosiums vd Daniel Ehdin har stora planer för bolaget. The sky is the limit men innan Nosium når hela vägen till stjärnorna, har bolaget satt tre konkreta mål för 2023.

Vilka de är får du reda på i video-intervjun med Daniel Ehdin!  [Dagens PS]

Investera i Nosium på Avanza och Nordnet

Investera via Avanza

Investera via Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Vill du veta mer om Nosium? Spana in bolagets hemsida här 

Vill du hitta andra spännande bolag att investera i? Spana in PS Small Cap investerarträff [Dagens PS]