Dagens PS
Detta är en sponsrad artikel

Byter vd för att driva internationell tillväxt

För att ligga i frontlinjen och samtidigt prioritera affärerna tar Freemelts grundare och vd Ulric Ljungblad (på bild) rollen som forskningschef. Bolagets tillträdande vd, Daniel Gidlund, har siktet inställt på att Freemelt ska bli en av de globalt ledande aktörerna inom den snabbt växande 3D-printing branschen (Foto: Freemelt)
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD
Uppdaterad: 06 okt. 2022Publicerad: 02 sep. 2022

Nasdaq First North-listade Freemelt – inriktat på 3D-skrivare – har under andra kvartalet i år tagit steget från att vara utvecklingsbolag till att bli ett kommersiellt företag.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Freemelt har etablerat sig på prioriterade nya geografiska marknader och flera viktiga affärer har tagits. För att ligga i frontlinjen samtidigt som affärerna är prioriterade, så avgår grundare Ulric Ljungblad som vd och i stället ta rollen som forskningschef, CIO.

Ökad försäljning 2022

Hittills i år har bolaget omsatt cirka 15 MSEK, vilket kan jämföras med fjolårets noll-omsättning.

Freemelt ONE

3D-skrivaren Freemelt ONE är designad för att göra material som ingenjörer drömmer om. Material som ger oss lättare, starkare och effektivare produkter. (Foto: Freemelt)

”Försäljningen har ökat då vi under det första halvåret i år sålde fyra forskningsmaskiner. Det gör att vi närmar oss en försäljningstakt på en maskin i månaden. När vi sammanfattar första halvåret har vi fyra levererade Freemelt ONE där de flesta redan är driftsatta och används dagligen av våra kunder”, säger Ulric Ljungblad, vd för Freemelt, och fortsätter:

”Vi har byggt vidare på vår strategi med återförsäljare i stället för att bygga upp egna organisationer på nya marknader, vilket har visat sig vara ett framgångsrikt val. Dels snabbar det upp inträdet på nya marknader, dels har de valda återförsäljarna redan upparbetade kanaler och nätverk, vilket gynnar oss.”

ANNONS

Senaste nytt

Avtal med viktig amerikansk marknad

Bland annat har Freemelt tecknat avtal med två återförsäljare på den viktiga amerikanska marknaden.

ANNONS

Under kvartalet har investmentbanken Redeye inlett bevakning av Freemelt. Där man i sin första uppdragsanalys lyfter fram att Freemelt har goda förutsättningar att bli en snabbväxare, bland annat på grund av bolagets erfarna ledning inom 3D-printing i metall, även kallad additiv tillverkning.

”Vi bedömer att Freemelt är ett attraktivt case med en överlägsen ledningsgrupp, och potential för framtida tillväxt. Vi bedömer att bolagets tillväxttakt kommer att öka betydligt då vi räknar med att bolagets 3D-skrivare för industriell tillverkning lanseras under andra halvåret 2023”, säger Redeye i sin analys.

Vd byter roll till forskningschef

För att fullt ut ta tillvara Freemelts kommersiella potential meddelade nyligen Ulric Ljungblad att han helt ska fokusera på att utveckla företagets teknologi:

”I min nya ledningsroll som Chief Innovation Officer på Freemelt kommer jag med fullt fokus framöver att ägna mig åt att se till att vi fortsätter utveckla överlägsen teknologi för våra framtida produkter och att kommunicera runt detta till marknaden och våra kunder. Det är en väldigt spännande framtid som möjliggörs av innovation och produktutveckling, vilket jag nu är väldigt glad att jag kommer att få möjlighet att ägna mig åt på heltid.”

Fokus internationell tillväxt

Bolagets tillträdande vd, Daniel Gidlund, har fram till nu haft ett flertal ledande internationella positioner på Sandvik sedan 2008, samtliga med fokus på internationell tillväxt. Daniel Gidlund har också gedigen erfarenhet av företag- och ledarskapsutveckling.

”Mitt uppdrag är att bygga vidare på Freemelts framgångsrika utveckling med siktet inställt på att bli en av de globalt ledande aktörerna inom den snabbt växande 3D-printing branschen”, säger Daniel Gidlund.

ANNONS

Läs mer: Nya möjligheter med 3D-printing i metall

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS