Dagens PS
Detta är en sponsrad artikel

Bäddar för ny industriell revolution

Freemelts teknik för 3D-skrivare är en av de mest avancerade tillgängliga teknikerna samt en teknik som har klara fördelar i produktionen av vissa metaller. En av bolagets styrkor är att ett flertal av personerna bakom Freemelt har betydande erfarenheter inom just 3D-skrivare med E-PBF-teknik. (Foto: Freemelt)
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD
Uppdaterad: 06 okt. 2022Publicerad: 26 sep. 2022

En uppdragsanalys från ABG Sundal Collier motiverar en uppsida på 123 procent i Nasdaq First North-listade Freemelts aktie. Den svenska tillverkaren av industriella 3D-skrivare bedöms vara väl positionerad inför en förestående industriell revolution där innovationer som deras kommer att spela en avgörande roll. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Förutsatt att Freemelt går i mål med utvecklingen av sin industriella 3D-skrivare och att de lyckas marknadsföra den framgångsrikt bedömer ABG bolagets framtid som ljus. Om den industriella 3D-skrivaren når marknaden under de kommande två åren bedömer ABG att Freemelt når lönsamhet 2025. 

”Vi uppskattar att 9–21 kronor är ett rimligt spann för en rättvis aktiekurs för Freemelt. Tack vare bolagets erfarna team tror vi att bolaget är väl positionerat för att ta betydande marknadsdelar på området. 3D-skrivarnas många fördelar över traditionella tillverkningsmetoder talar för att marknaden fortsätter sin snabba tillväxt”, skriver ABG i sin analys. 

Erfaret team talar för framgång 

Freemelts teknik för 3D-skrivare, E-PBF (smältning med elektronstråle), är en av de mest avancerade tillgängliga teknikerna samt den teknik som har klara fördelar i produktionen av vissa metaller.

En av bolagets styrkor är att ett flertal av personerna bakom Freemelt har betydande erfarenheter inom just 3D-skrivare med E-PBF-teknik.  

Två av bolagets grundare låg bakom över hälften av de sökta patenten för sin tidigare arbetsgivare Arcam, som i dag är en dominerande aktör inom 3D-skrivare som använder sig av E-PBF. Arcam såldes till General Electric för motsvarande 5,9 miljarder kronor. 

”På grund av att E-PBF-tekniken är så avancerad och den betydande tekniska kompetensen som krävs för att utveckla 3D-skrivare är inträdesbarriären på Freemelts marknad mycket hög – vilket förbättrar bolagets chanser att ta marknadsdelar under de kommande åren”, skriver ABG.  

Inriktat på tillväxtmarknader 

ANNONS

Freemelts ledning riktar sig till ett antal målmarknader där man bedömer att deras variant av 3D-skrivare passar bäst.

Det handlar bland annat om medicinska implantat av titan, elmotorer och generatorer av koppar och tungstenprodukter till medtech, flygteknik, försvar och energiproduktion.  

Samtliga av dessa är tillväxtmarknader där 3D-skrivare bedöms göra stor nytta för produktionen och inom sjukvården är tekniken redan etablerad som en vedertagen metod för produktion av implantat.  

”Vår bedömning är att marknaden för 3D-skrivare som Freemelt har riktat in sig på kommer att växa till en global marknadsstorlek på omkring tio miljarder kronor”, skriver ABG i analysen. 

Läs mer: Byter vd för att driva internationell tillväxt

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS