Det finns en betydande potential i spelplattformsbolaget Nasdaq First North-listade Adventure Boxs aktie, enligt en omfattande uppdragsanalys gjord av corporate finance- och analysföretaget Carlsquare.

I ett positivt scenario – ett så kallat bull-scenario – är uppsidan i aktien 90 procent, från strax över 8 kronor/aktie till 15,9 kronor/aktie. I basscenariot är uppsidan för aktien 35 procent.

Adventure Box har tagit fram en patenterad spelplattform för spel skapade av användarna – påminner om ett YouTube för spelare. Via plattformen strömmas spel likt filmer strömmas på Youtube. En betydande potential finns således för en viral spridning och låga kundanskaffningskostnader. Ambitionen är att bli störst, men om endast några procent av ambitionen uppnås blir det ändå mycket, konstaterar Carlsquare.

Framgångsrika koncept

”Plattformen kombinerar framgångsrika koncept med inspiration från Roblox och YouTube. Det innebär att en marknad finns etablerad, vilket kan underlätta tillväxten. Roblox är också den närmaste konkurrenten med 155 miljoner månatliga användare och är därmed ett av världens populäraste spel. En väsentlig skillnad är att Adven- ture Boxs plattform strömmas. Det skapar förutsättningar för viral spridning då nedladdning och installation av större filer kan undvikas som reducerar barriären för nya användare att ansluta. En parallell kan i detta avseende dras till Youtube som sannolikt inte hade varit den ledande videoplattformen om det inte vore för strömning”.

Det konstaterar Carlsquare i sin analys

Enligt analys har Adventure Box redan börjat bevisa sin förmåga att attrahera webbesökare. Bolaget har sedan augusti 2019 redan i snabb takt haft tio miljoner besökare. Antalet besökare är dessutom ökande. Intäkterna har i allt större grad börjat fokusera på intäkter.

”Antalet aktiva användare måste växa markant för att bolaget skall kunna generera betydande intäkter. Även en del väsentligt utvecklingsarbete kvarstår, så som lansering av nya intäktsmodeller, intäktsdelning och fler spelgenrer. Vi tror att intäkterna kommer att lyfta under 2021 för att vidare tillta under 2022 och efterföljande år”, säger Carlsquare i sin analys, och fortsätter:

Miljardintäkter

”Vi bedömer dock att lönsamhet kommer dröja ytterligare några år. Det då bolaget kommer behöva växa organisationen och kontinuerligt utveckla erbjudandet för att verka i linje med ambitionen – att bli den största spelplattformen med miljardintäkter.”

ANNONS
ANNONS

Marknaden finns redan. Under 2019 genererade konkurrenten Roblox runt 500 miljoner USD i intäkter. Roblox påvisar potentialen och har samtidigt etablerat en publik och en nisch på spel-marknaden, vilket Adventure Box kan dra nytta av.

”Vår bedömning är att bolaget har än bättre förutsättningar att erhålla viral spridning än Roblox. Det då bolagets plattform strömmas/streamas i webbläsaren på PC eller mobila enheter. Strömning medför att den som tar del av innehållet inte behöver ladda ned några större filer och installera dessa på den lokala hårdvaran. Det sänker i sin tur barriären för nya användare att ta del av innehållet”, konstaterar Carlsquare.

Här hittar du analysen i helhet: Analys_Carlsquare

Relaterade artiklar:

Adventure Box har nu över en miljon användare

Datorspelens Youtube noteras