Dagens PS

Svensk stjärna kan ha lurat hela fotbollseliten

Det i dag 24-årige fotbollsproffset nekar till alla anklagelser. OBS! Bilden är tagen i ett annat sammanhang. (Foto: TT)
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 11 jan. 2017Publicerad: 11 jan. 2017

“ har varit proffs i Frankrike, Kroatien, Spanien, Malta, Algeriet och Egypten samt spelat U17-VM och suttit på bänken vid en VM-kvalmatch för Gambias a-landslag. Det är en karriär som kunde slutat efter en allvarlig knäskada vid ung ålder men som hållits vid liv tillsynes med hjälp av konstgjord andning.”

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Fotbollsagenten ”Robert” (som egentligen heter något annat) talar ut om vad Sportbladet beskriver som ”svensk fotbolls allra märkligaste spelarkarriär”. Med löfte om anonymitet, så att hans namn inte skadas i fotbollskretsar, berättar han den otroliga historien om hur en av Sveriges en gång mest lovande fotbollstalanger ska ha bluffat sig till guldkantade kontrakt i toppklubbar runt om i världen. Det med hjälp bluffmejl, ”märkliga telefonsamtal” samt falska rekommendationer och missvisande filmer, skriver Sportbladet.

Tidningens uppgifter, som presenteras som ett stort avslöjande, får desto mer tyngd när flera kända tränare och klubbdirektörer träder fram och bekräftar anklagelserna.

”Han är en bluff. Han är en superbluff. Det är lite skämmigt att det är en svensk som far runt på det här sättet och det är viktigt att såna avslöjas. Det här är det sämsta man kan göra men det visar också en svaghet i fotbollssystemet. Det måste man ändå säga”, säger Daniel Kindberg, ordförande i Östersunds Fotbollsklubb.

I artikeln framgår det att fotbollsspelaren, i dag 24 år, var en lovande ung talang från Angered i Göteborg som tidigt i karriären fick kontrakt med franska storklubben Le Mans och kort därefter fick erbjudande från brittiska Wigan. Den sistnämnda affären gick dock i stöpet och det var då bedrägerierna ska ha börjat, enligt tidningen. Ynglingen anklagas bland mycket annat ha använt sig av videoklipp på andra spelare för att sälja in sig till klubbar. Han uppges också ha fabricerat mejl och telefonsamtal – som påstods komma från tunga namn i branschen – och använt dessa i förhandlingar om nya kontrakt.

Den svenske fotbollsspelaren nekar till alla anklagelser om fusk och bedrägerier. När Sportbladets reporter kontaktar honom menar han, utan att nämnda några namn, att han är utsatt för en smutskastningskampanj.

”Det stämmer inte. Aldrig. Jag har aldrig hört talas om det där. Det stämmer inte. Varför skulle jag förfalska mejl? Det stämmer verkligen inte. Det finns ingenting sånt från min sida. Jag har min version. Men jag vill bara fokusera på min fotboll nu.”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS