I en analys på Di.se konstaterar Richard Bråse att intresset för Fingerprint Cards svalnat rejält och att omsättningen i aktien rasat.

ANNONS

I morgon, torsdag, släpper bolaget rapport och det kan, enligt bråse, ”väcka nytt liv i handeln – åtminstone temporärt”.

Det var ett tag sedan Fingerprint Cards åtnjöt högt förtroende bland börsspekulanter.

”Räknat på ett 20-dagarssnitt har omsättningen i aktien inte varit så här låg sedan sommaren 2015. Redan under första kvartalet märkte Avanza av att handeln tunnats ut, vilket vd:n Johan Prom framhöll som förklaring till nätmäklarens svagare courtageintäkter”, skriver Di:s skribent.

I mitten av mars kom Fingerprint Cards med en chockerande vinstvarning, som DagensPS.se även uppmärksammade. Den ledde till en historisk kursslakt för det hajpade och skandalomsusade biometribolaget.

I morgon är det så dags för Fingerprint Cards att redovisa sin kvartalsrapport, och den kan enligt Di-experten vara ”en icke-händelse” men han konstaterar samtidigt att med ” Fingerprint Cards är ingenting givet på förhand”.

Rapporten väntas bli ett katastrofresultat, framgår det, men trots alla farhågor kan det ändå ”bli en vändpunkt eller så finns det mer dåliga nyheter att förmedla”, skriver Richard Bråse på Di.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Folkaktien totalslaktas – miljarder upp i rök [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Krönikör totalsågar ledningen [DagensPS.se] >