Räntan höjs nu på flera av Handelsbankens sparkonton. Beskedet kommer efter att Riksbanken höjt styrräntan med rekordmånga punkter till 1,75 procent.

ANNONS

Handelsbanken är första storbank att justera inlåningsräntan. Dagens PS har tidigare rapporterat om Riksbankens chockhöjning av styrräntan, som ligger bakom bankens beslut.

Storbanken höjer inlåningsräntan på flera av sina sparkonton, enligt Dagens Nyheter. På Handelsbankens Framtidskonto ökar räntan med 0,65 procentenheter. Du som har pengarna på Framtidskonto får numera 1,35 procents ränta på sparkapitalet.

Ser över räntan

För E-kapitalkonto höjer man räntan med 0,45 procentenheter, och där får nu spararna 0,75 procent i ränta på pengarna. På det som helt enkelt kallas Sparkonto, och som legat på 0 procent hittills, blir räntan nu 0,50 procent, enligt Aftonbladet.

I ett pressmeddelande konstaterar Anne Possne, chef för produkter och erbjudanden på Handelsbanken, att bankens räntor styrs av marknadsräntor och konkurrens, enligt DN.

”Vår ambition är att ha ett långsiktigt konkurrenskraftigt erbjudande till våra kunder”, säger hon i kommentaren. ”Vi ser därför kontinuerligt över både våra inlånings- och utlåningsräntor.”

Höjningarna träder i kraft 30 september.

Enligt Aftonbladet har ingen av de andra storbankerna följt efter och förändrat inlåningsräntan.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Riksbanken i skottgluggen: ”Skadar redan skör ekonomi” [Dagens PS]

Läs även: FI-toppen: ”Blir det knapert – gå till banken” [Dagens PS]