Metros storägare Christen Ager-Hanssen jagas, som DagensPS berättade i går, av Kronofogden för en skatteskuld på över 17 miljoner kronor.

Myndigheten har utan framgång sökt honom på flera adresser, däribland på tidningen Metro, berättar nu Dina Pengar i Expressen.

”Vi försökte nå honom där. Det är korrekt. Men vi fick ingen kontakt där så då kontrollerade vi några andra adresser i stället. Vi kan ju inte bryta oss in”, säger kronokommissarie Mats Rosenqvist till tidningen, som uppger att Christen Ager-Hanssen måste hålla sig undan åtminstone fram till sista december 2018 då större delen av hans skattesuld – som går tillbaka till 2003 och 2004 – avskrivs.

Hittills har Kronofogden inte lyckats nå Christen Ager-Hanssen med delgivningar, som gör det möjligt för myndigheten att ta polisen till hjälp för att förhöra honom om eventuella tillgångar i Sverige som kan betala skatteskulden.

När Dina Pengar får kontakt med Christen Ager-Hanssen på okänd adress är han blixtrande arg på Kronofogden och hotar med att stämma myndigheten.

ANNONS
ANNONS

”Det är omänskligt, en häxjakt. Men jag är inte i Sverige och kommer inte till Sverige förrän i höst”, säger han bland annat och förklarar att han bor utomlands.

Han hävdar också att Skatteverket och Kronofogden inte kommer att kunna klämma åt honom när han kopplar in sina advokater.

”Varje gång jag har en juridisk tvist har jag vunnit och jag kommer att vinna den här också. Jag kommer att slå tillbaka, det gör jag alltid”, deklarerar Christen Ager-Hanssen i Dina Pengar-artikeln.

MISSA INTE: Medieprofil jagas för skattesuld på 17 Mkr [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Sundström ”hotad” av Qvibergs kumpan [DagensPS.se] >