Privata affärer skriver om FI:s varningslista, som uppges innehålla tusentals blufföretag och där listan bara växer för varje månad som går.

ANNONS

”Bara under september har myndigheten lagt till 19 nya bolag som försöker blåsa svenska investerare, både privatpersoner och professionella”, rapporterar tidningen.

Det handlar om skojare som saknar tillstånd men utger sig för att erbjuda finansiella tjänster till intet ont anande svenska kunder. Vanligast bedrägeriet är att blufföretaget ger råd om investeringar som senare visar sig vara helt värdelösa.

”Det mest aktuella just nu är, eftersom det är så många som redan blivit lurade, att ett oseriöst företag åter tar kontakt med en som redan är lurad och säger att något hänt som gör att det går att få tillbaka pengarna. De kan till exempel påstå att bolaget är i likvidation att aktierna kan lösas in eller att de har en klient som vill köpa aktierna för att göra ett förlustavdrag. Bedrägeriet går ut på att försöka lura till sig pengar för en påstådd avgift som är förknippad med försäljningen”, berättar Lars Malmström, avdelningschef på Konsumentkontakt på Finansinspektionen, i artikeln.

Se hela listan från A till Ö över blufföretagen här.

ANNONS
ANNONS

LÄS ARTIKELN: ”Här är blufföretagen du ska undvika” [Privata Affärer] ›