Dagens PS

Reinfeldt: “Vi borde jobba tills vi är 75”

fredrik-reinfelt-pension-jobba
Längre livslängd har bidragit till en åldrande befolkning med brist på unga. Många jobb har akut personalbrist och nu kommer de flesta att behöva jobba längre
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 09 apr. 2019Publicerad: 09 apr. 2019

Längre livslängd har bidragit till en åldrande befolkning med brist på unga. Många jobb har akut personalbrist och nu kommer de flesta att behöva jobba längre, menar Fredrik Reinfeldt i en intervju med TV4

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Fredrik Reinfeldt (M) har skrivit rapporten ”Att arbeta till 75 – en bra början” där han beskriver hur en högre pensionsålder kan främja Sverige. Han tror att “fler kommer att jobba högre upp i åldrarna” – en fråga som han drivit sedan sin tid som Sveriges statsminister.

I en krönika med bister ton skriver Patrik Lundberg att Fredrik Reinfeldts rapport diskriminerar mot lågutbildade kvinnor som sett sin livslängd förkortas medan andra samhällsgrupper lever längre än någonsin.

“När andra grupper lever längre sjunker lågutbildade kvinnors förväntade livslängd. Den generation av arbetarkvinnor som snart fyller 30 dör vid 81 års ålder. I genomsnitt. Hälften blir alltså inte ens så gamla. Enligt Fredrik Reinfeldts utredning bör de jobba in i graven,” skriver Lundberg.

LÄS ÄVEN: Få svenskar vill jobba till 75 >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS