Här är klippet på Blidö som kan lyfta din karriär

Uppdaterad: 16 maj 2023Publicerad: 16 maj 2023
Blidö
Utanför Furusund på soliga Blidö, väntar en unik möjlighet på att erövras. (Foto: Emil Nylander/Svensk Fastighetsförmedling)

Trött på storstadens brus och redo för ett karriärsbyte? Då vill du inte gå miste om möjligheten att bli med både vandrarhem, festlokal och café på soliga Blidö. 

ANNONS
ANNONS

Vi befinner oss strax intill Yxlan och Blidösund på en av Roslagens mest eftertraktade öar, som tack vare sin närhet till fastlandet lockat semesterfirare ända sedan 1800-talet.

Här mellan Blidö Kyrka och Almviks ångbåtsbrygga ligger en unik affärsverksamhet på lut, med potential att förändra både ditt och andras liv.

Välkommen till Haraldsgård!

Blidö Välkommen till Haraldsgård och en uppsjö av möjligheter. (Foto: Emil Nylander/ Svensk Fastighetsförmedling)

Attraktivt läge på Blidö

Haraldsgård är vandrarhemmet på Blidö som hyst både stora och små sommargäster sedan 1910.

En gång sommarkollo omvandlades ägorna under 2000-talet till ett idylliskt pensionat som utöver en tomtarea på närmare 9 050 kvadratmeter i dag rymmer närmare sjuttio sängplatser, festlokal och ett café.

En affärsverksamhet bara 150 meter från havet som blivit ett välbekant inslag på Blidö och framgångsrikt drivits som en året runt-verksamhet, om än med extra krut på sommarsäsongen.

Blidö En gång sommarkollo omvandlades Haraldsgård under 2000-talet till ett idylliskt pensionat. (Foto: Emil Nylander/ Svensk Fastighetsförmedling)

Blidö Med en tomtarea på närmare 9 000 kvadratmeter är det bara fantasin som sätter gränserna på Haraldsgård.  (Foto: Emil Nylander/ Svensk Fastighetsförmedling)

Blidö Även läget är föredömligt på Haraldsgård med närhet till både Blidö kyrka och ångbåtsbryggan i Almvik, vilket gör det smidigt för festfolk och gäster att ansluta. (Foto: Emil Nylander/ Svensk Fastighetsförmedling)

ANNONS
ANNONS

Affär med potential

Tanken med försäljningen är att sälja fastigheten som en verksamhet i bolagsform, och det av inarbetat slag med stor potential.

Detsamma kan sägas om läget, som lika perfekt som strategisk placerat mellan Blidö kyrka och ångbåtsbrygga i Almvik, gör det lätt att ansluta för festsugna gäster.

Blidö Interiört tar du som blivande ägare över ett fräscht och välskött pensionat på 400 kvadrat med omkring 70 bäddar. (Foto: Emil Nylander/ Svensk Fastighetsförmedling)

Blidö Köket på Haraldsgård har i likhet med resten av pensionatet genomgått en renovering. (Foto: Emil Nylander/ Svensk Fastighetsförmedling)

Blidö Den soliga matsalen rymmer många semesterfirare. (Foto: Emil Nylander/ Svensk Fastighetsförmedling)

Festlada och lantcafé

För dig som tar över Haraldsgård väntar möjligheter både inne och ute, som sätter få gränser när det kommer till att arrangera minnesvärda fester eller konferenser.

Ett fint exempel på det är den rymliga ladan, även kallad “Lekhuset” med plats för 130 festglada personer.

I köpet ingår också det charmiga lantcaféet Amalia som utöver flera sittplatser, ett fräscht restaurangkök och beredningsytor rymmer kontor och förråd.

Blidö Charmiga café Amalia ingår på köpet. (Foto: Emil Nylander/ Svensk Fastighetsförmedling)

Blidö Festladan även kallad “Lekhuset” väcker onekligen festlustan till liv. (Foto: Emil Nylander/ Svensk Fastighetsförmedling)

En fantastisk tillgång är även trädgården i soligt västerläge som utan problem kan svälja såväl partytält som långbord.

ANNONS

Interiört tar du som blivande ägare över ett fräscht och välskött pensionat på 400 kvadrat med traditionellt inredda sovsalar och ett gemensamt kök och en möjlighet att byta storstad mot lantliv.

Redo att ta chansen? Då slänger du sig på luren och kontaktar mäklaren här!

Vill du läsa mer om de hetaste objekten i Stockholms Skärgård? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.

Relaterade artiklar:

Unik möjlighet: Lev som en kung på Drottningholm

ANNONS
ANNONS
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Reporter och redaktör med näsa för röda viner och ord som rimmar.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Reporter och redaktör med näsa för röda viner och ord som rimmar.